instagram
 
instagram

Društvo

Kampanje za povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 8. jun 2022. • 15:00 •

Kampanje za povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju

U okviru kampanja za bezbednost saobraćaja, u Subotici će u junu mesecu biti organizovane terenske kampanje koje za cilj imaju povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju. Shodno analizi nezgoda u proteklom periodu, posebna pažnja biće posvećena kategorijama biciklista, motociklista i mopedista kao i vozačima teretnih i putničkih vozila.

Kampanja „Vidljivo je bezbedno“ pod sloganom „Gledaj da te vide“ ima za cilj da vozačima dvotočkaša približi važnost njihove pravilne vidljivosti tokom učestvovanja u saobraćaju. Smanjena ili nedovoljna vidljivost, kako kolovoza tako i samih vozača dvotočkaša, ima za posledicu saobraćajne nezgode. U toku kampanje, biciklisti i motociklisti će na poklon dobiti retroreflektujuće prsluke i drugu opremu korisnu za bezbednu vožnju. Pored opreme biće podeljen i prikladan promotivni materijal sa sloganom i flajerima na kojima se nalaze kratki kvizovi iz oblasti bezbednosti u saobraćaju. U četvrtak, 9. juna, za bicikliste i mopediste od 9 do 12 časova  na početku korzoa kod Jadrana, a u petak, 10.juna, od 14 do 17 časova na Paliću kod Vodotornja.U četvrtak od 9 do 12 časova Agencija za bezbednost saobraćaja će  postaviti simulatore kose ravni i prevrtanja na početku korzoa kod Jadrana.

Ka vozačima komercijalnih i putničkih vozila usmerena je kampanja „Vozi bezbedno“ pod sloganom „Jači si kad čuvaš slabije”. Vozači komercijalnih vozila su zbog svoje mase  i slabije upravljivosti naročito opasni po druge učesnike u saobraćaju. Ovom kampanjom se želi podići svest o važnosti obraćanja pažnje ka „manjim” učesnicima u saobraćaju. Pored podele promotivnog materijala, sa vozačima komercijalnih i putničkih vozila će razgovarati obučeni promoteri kampanje i kroz razgovor pokušati da dođu do jasnih i pravilnih stavova u vezi sa bezbednom vožnjom. U okviru kampanje za komercijalna vozila u četvrtak od 14 do 17 časova kod Carinskog skladišta Adamšpeda, a u petak od 8 do 11 časova kod potapajućih stubova kod Gradske kuće.U četvrtak 9. juna u 8.30 učenici prvog razreda OŠ „Jovan Mikić”, a u 10.30 časova učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić” će na virtuelnom poligonu uz pomoć 3D naočara rešavati određene saobraćajne situacije, prilagođene njihovom uzrastu.

Savet sa bezbednost saobraćaja grada Subotice će i ubuduće organizovati slične preventivne kampanje i time nastaviti aktivno da radi na povećanju bezbednosti svih sugrađana učesnika u saobraćaju, ali i onih koji su u tranzitu.
 

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena