instagram
 
instagram

Društvo

Gimnazija „Svetozar Marković” dobra osnova za dalje školovanje

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 19. maj 2022. • 12:56 •

Gimnazija „Svetozar Marković”  dobra osnova za dalje školovanje

Kvalitetno obrazovanje, samim tim i  dobra osnova za dalje školovanje, ono je što Gimnazija „Svetozar Marković” nudi budućim srednjoškolcima, poručio je direktor ove obrazovne ustanove na Danu otvorenih vrata. Svršeni osnovci su na ovoj manifestaciji imali priliku da se upoznaju i sa novim, sportskim smerom.  

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji „Svetozar Marković” okupio je veliki broj osnovaca, koji su mogli da saznaju iz prve ruke nešto više o načinu rada i obrazovanja u ovoj ustanovi. Ono što su videli i čuli, samo je potvrdilo njihovu želju da upišu ovu školu jer, kako kažu, struktura i kvalitet znanja koje ona nudi, odgovaraju njihovim budućim planovima.

Od naredne školske godine  u Gimnaziji „Svetozar Marković“ biće otvoreno prvo odeljenje sportskog smera koje će brojati 20 učenika, a nastava će se odvijati na srpskom jeziku. Svi koji upišu ovaj smer, pored mogućnosti da nastave da se bave sportom, dobiće obrazovanje slično onom koje se dobija na opštem smeru.

Gimanzija nudi široko i opšte obrazovanje, koje predstavlja kvalitetnu osnovu za dalje školovanje, podsetio je direktor Gimnazije "Svetozar Marković", Dušan Pavlović. U prilog tome govore i odlični rezultati ostvareni na brojnim takmičenjima iz različitih oblasti. Takođe, u ovoj školi postoje i izborni predmeti, koji  pomeraju okvire klasičnog obrazovanja, istakao je Pavlović.

U Gimnaziji „Svetozar Marković” učenici mogu da upišu četiri smera: prirodno-matematički, društveno-jezički, IT  i najnoviji, sportski smer. Nastava se pohađa na  tri  jezika —  srpskom, mađarskom i hrvatskom. 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena