instagram
 
instagram

Društvo

Bakić: Subotica imala jednu od najboljih budžetskih godina u istoriji

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 30. decembar 2021. • 14:24 •

Bakić: Subotica imala jednu od najboljih budžetskih godina u istoriji

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sumirao je godinu na izmaku i izneo najvažnije planove za sledeću. Po njegovoj oceni, javne finansije su izuzetno dobro stanju, uspešno su rešeni neki repovi iz prošlosti, poput Doma vojske i Prve kasarne, najveći investitor počeo je proizvodnju u Slobodnoj zoni, u toku je rekonstrukcija železničke infrastrukture.  Sledeće godine čekaju nas ozbiljna ulaganja u kanalizacionu mrežu, privodi se kraju izgradnja zgrade Narodnog pozorišta, završen je projekat za Opštu bolnicu, najavio je prvi čovek grada.

Sa budžetom uvećanim za više od milijadu dinara nego što je prvobitno bio planiran i to u dva rebalansa, Subotica je imala jednu od najboljih godina u pogledu finansija u svojoj istoriji. To je kako je istakao gradonačelnik, ocena nadležnog ministarstva, a i nov budžet planiran oprezno kao i prethodni i veći je od njega za oko dva posto. Zato će, rekao je Bakić, jedan od najvećih uspeha biti da ponovimo ovakav budžet.

U protekloj godini rešili smo se nasleđenog zaduženja za bivšu vojnu imovinu koja je u potpunosti otplaćena i čiji je Grad  sada stopostotni vlasnik. Ponosan je gradonačelnik i na to kako se rešilo pitanje apoteke koja je bila u ogromnim dugovima, a koja sada uspešno posluje zahvaljujući zakupcu. Ipak, kao najveći uspeh u godini na izmaku gradonačelnik ističe otvaranje nemačke kompanije „Bojsen“, koja je sa oko 70 miliona evra i planiranih 500 radnih mesta, jedna od najvećih investicija u Subotici.

Kao najbitiniji prokat koji se realizuje u našem gradu, Bakić je izdvojio izgradnju železničke infrastrukture – pruge Subotica-Segedin, kao i brze pruge Beograd-Budimpešta koja bi trebalo da traje još 33 meseca a od koje će upravo najviše da profitira naš grad, jer će postati tačka koja spaja Srednju sa Južnom Evropom.

Ulagalo se ove godine i u komunalnu infrastrukturu – u asfaltiranje i rekonstrukciju kolovoza uloženo je 232 miliona dinara, a kako je gradonačelnik najavio komunalna opremljenost biće na dnevnom redu i sledeće godine- zahvaljujući projektu „Čista Srbija“ počeće izgradnja 110 kilometara kanalizacione mreže. Kada je u pitanju rekonstrukcija Opšte bolnice, projekat je završen i otklonjeni su postojeći nedostaci, a novac je obezbeđen. I zgrada Narodnog pozorišta trebalo bi da bude završena 2022. godine, odnosno VIII2 faza koja je ključna, a za koju su sredstva stigla još prošle godine.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena