instagram
 
instagram

Društvo

Kolona na Kelebiji stvara problem meštanima

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 30. septembar 2021. • 12:56 •

Kolona na Kelebiji  stvara problem meštanima

Kolona teretnih vozila meštanima Kelebije proteklih dana pravi probleme pri obavljanju svakodnevnih obaveza. Građani se pitaju zbog čega se ne koristi obilaznica, a  vozači kažu da nema zabrane prelaska i na ovom delu puta. 

Oko tri kilometra duga kolona teretnih vozila kako domaćih, tako i stranih registarskih tablica, na Kelebiji čeka da pređe u Mađarsku. Ova gužva je, prema rečima meštana, nastala u protekla dva do tri dana i predstavlja im veliki problem, zbog konstantne buke i blokade prilaza kapijama. Kažu da razumeju situaciju, jer je priroda mesta takva, međutim, nije im jasno zbog čega, uprkos obilaznici, vozači dolaze na ovu stranu.  Daniel Benić ističe da ova  situacija prvenstveno predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju.

Stanovnici Kelebije postavljaju pitanje zbog čega se i dalje stvaraju gužve i pitaju ko je nadležan za regulisanje haosa. Kako objašnjavaju, mnogi idu peške od autobuske stanice do svojih domova, jer prilaza zbog teretnjaka nema, a otežan je i odlazak i povratak dece iz škole.  I buka je jedan od problema.

Iako nisu želeli pred kamere, vozači kažu da smatraju da je prelazak na ovom delu za njihova vozila opravdan. Pre svega, kako tvrde, ne postoji zakonska regulativa koja zabranjuje prelaz kamiona na ovom delu puta, osim toga, velika je gužva i na obilaznici, pa pojedini žele da okušaju sreću i nadaju se bržem prelasku sa ove strane, a  svi koji dolaze iz pravca grada, imaju manju kilometražu do granice. 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin