instagram
 
instagram

Comnet

Ministar Vučević: Vojska Srbije je spremna i obučena da izvrši svaku naredbu vrhovnog komandanta

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 1. novembar 2022. • 19:03 •

Ministar Vučević: Vojska Srbije je spremna i obučena da izvrši svaku naredbu vrhovnog komandanta Foto:mod.gov.rs

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji se nalaze u garnizonu Raška u okviru vežbe “Manevri 2022”. Ministar Vučević je, nakon sastanka sa najodgovornijim starešinama naše Vojske i obilaska jedinica u kasarni “Stefan Nemanja”, poručio da je Vojska Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva.

- Zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i najodgovornijim starešinama iz Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Ministarstva unutrašnjih poslova, uverili smo se da je stanje u jedinicama Vojske Srbije na visokom nivou, da su pripremljene, obučene, opremljene, da je moral na najvišem nivou i da je Vojska Srbije kao garant bezbednosti i očuvanja suvereniteta i nezavisnosti Republike Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva. Sa ponosom mogu da kažem da je Vojska Srbije uvek tamo gde je najodgovornije i najpotrebnije, uvek uz svoj narod čuvajući svoju državu – izjavio je ministar Vučević.

Ministar Vučević je tokom obilaska iskoristio priliku i da razgovara sa starešinama i vojnicima koji su ga izvestili o stanju u njihovim jedinicama i dosadašnjim aktivnostima na pripremi i realizaciji vežbe.


Izvor: mod.gov.rs

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin