Yunet
 

Zdravlje

Grad Sombor uručio novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja „Dr Đorđe Lazić“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 19. oktobar 2022. • 00:00 •

 Grad Sombor uručio novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja „Dr Đorđe Lazić“

U dvorištu Hitne pomoći gradonačelnik Sombora Antonio Ratković predao je ključeve novog sanitetskog vozila dr Emeše Uri, direktorici Doma zdralja „Dr Đorđe Lazić“ u Somboru.

Ovo sanintetsko vozilo potvrda je dobrih odnosa Grada Sombora i Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“.

„Mi imamo dugogodišnju dobru saradnju sa našim bivšim osnivačem Gradom Sombor, uvek smo zajedno pravili programe za poboljšanje naših usluga odnosno da mi možemo da svim našim građanima, ne samo u Somboru nego i u okolnim mestima, da pružimo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Prateći taj smer aplicirali smo kod Grada, odnosno napravili program „Biti zdrav i na selu i u gradu“ gde smo tražili jedno sanitetsko vozilo koje je predviđeno da omogući pružanje nekih naprednijih zdravstvenih usluga u seoskim ambijentima tipa laboratorijska obrada pacijenta, EKG pregled i specijalista po potrebi i ultrazvučni pregled koji rade naši specijalisti opšte medicine“, između ostalog rekla je dr Emeše Uri, direktorica Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković ovom prilikom je najavio da će se u narednom periodu krenuti sa sanacijom amnulanti u naseljenim mestima, a za ovu godinu predviđene su ambulante u Riđici, Kljajićevu, Bezdanu i Doroslovu.

„Pre svega svih nas je da zdravstvena zaštita bude dostupna za sve naše građane kako u gradu tako i u svih 15 naseljenih mesta i u salašarskim naseljima. Meni je izuzetno drago što smo u budžetu za ovu godinu opredelili sredstva za kupovinu sanitetskog vozila sa kompletnom opremom. Kao što je rekla direktorica ovim vozilom ćemo omogućiti da svi naši građani iz seoskih i salašarskih naselja imaju mogućnost da rade preventivne preglede. Pet miliona dinara je izdvojeno za kupovinu sanitetskog vozila i milion i sedsto hiljada dinara za opremu“, istakao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena