Yunet
 

Turizam

„Dani vesele mašine” u Kljajićevu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. septembar 2023. • 00:00 •

„Dani vesele mašine” u Kljajićevu

U organizaciji Udruženja „Visovi“ iz Kljajićeva, održano je takmičenje u 14. „Veseloj mašini 2023“ i XI “Zlatni destilat“ na Burdušovom brdu u Kljajićevu.

Ispred Grada Sombora, prisustvovali su pomoćnica gradonačelnika za oblast ekonomskog razvoja i turizma, Jovana Miljević, gradski većnik za oblast komunalne delatnosti i investicija, Đorđe Zorić i gradski većnik za oblast ruralnog razvoja, Srđan Savić.

Takmičenje podeljeno u dve kategorije, obuhvatalo je izbor za najbolju rakiju koja se peče na dan manifestacije, kao i takmičenje za XI „Zlatni destilat“, koji je obuhvatao rakije koje su pravljene 2022.

Pobednici ovogodišnje „Vesele mašine“ su Jovan Bulović i Ilija Krivošić iz Stanišića, drugoplasirani su Veljko i Dubravka Jaković iz Crvenke, a treće mesto su uzeli Marko i Čedomir Gojić iz Kljajićeva.

Pobednik XI „Zlatnog destilata“ je Bogovac Rade iz Sombora, drugo mesto su podelili Subotić Mirko iz Kikinde i Radovan Miličić iz Čuruga, dok je treće mesto pripalo Vladi Ogaru iz Kljajićeva.

Tokom manifestacije, takmičari i posetioci su imali sjajnu priliku da uz druženje i degustaciju tradicionalnog napitka, razmene iskustva i znanja, a sama manifestacija je propraćena kulturno – umetničkim programom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena