Yunet
 

Turizam

Održana završna konferencija projekta „Turizam za sve“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 22. decembar 2022. • 00:00 •

Održana završna konferencija projekta „Turizam za sve“

Završna konferencija projekta “Razvoj turizma za osobe sa invaliditetom u prekograničnom području Baja-Sombor” finansiranog u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija održana je u Velikoj sali Županije.

Podsećanja radi, projekat je započet 1. januara 2021 u partnerstvu gradova Baja – Mađarska i Sombor – Srbija. Opšti cilj projekta „Baja-Sombor Tourism4All” je razvoj turizma za lica sa invaliditetom u prekograničnom području Baja-Sombor kako bi osobama sa invaliditetom bio obezbeđen jednak pristup prirodnim i kulturnim vrednostima ovog regiona.

Završnu konfereciju zvaničnoje otvorio gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

„Želeo bih da se zahvalim svim učesnicima projekta, a naročito našim partnerima iz bratske Baje, sa kojima imamo višedecenijsku dobru saradnju, i izrazim očekivanje da ćemo i u budućem periodu umeti da prepoznamo prave potrebe svojih sugrađana i svoje sredine i u zajedničkim nastupima pred fondovima Evropske Unije ostvarivati sredstva za uspešnu realizaciju projekata kakav je bio i projekat Razvoj turizma bez barijera u prekograničnom području Baja-Sombor“, istakao je između ostalog gradonačelnik Ratković.

Prisutnima se obratila i gradonačelnica Grada Baja iz Mađarske Nyirati Klara. Prezentaciju projekta sa strane projketnog tima partnera iz Mađarske izveo je Sell Peter a sa somborske strane Melita Danilovića.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena