Yunet
 

Turizam

Održan 13. Međunarodni festival vina i hrane “Ravangrad wine fest”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. decembar 2022. • 00:00 •

Održan 13. Međunarodni festival vina i hrane “Ravangrad wine fest”

13. po redu Međunarodni festival vina i hrane proteklog vikenda okupio je u Sombor izlagače iz Srbije i regiona koji su se svojom bogatom ponudom proizvoda predstavili u hali Sokolskog doma.

Festival vina i hrane održan je u organizaciji Turističke organizacije grada Sombora, uz pokroviteljstvo Grada Sombora.
“Poznato je da Sombor obiluje zaista bogatom gastronomijom i takođe sve više i više sa kvalitetnim vinima pa je i prilika da sesve to predstavi. ove godine imamo negde preko 50 izlagača, malo smo ograničeni i uslovima i prostorom, ali zaista bogata je ponuda i svako može da nađe ponešto za sebe, i od vina i od rakije i džina koga imamo pa do naravno i slatkih i slanih đakonija.

„Ravangrad Wine Fest“ je i ove godine predstavio preko 50 izlagača.

Radoslav Kovačević iz vinarije “Ravnica” iz Inđije, predstavio je svoju i bratovu mladu vinariju koja ima cilj da se tradicija nastavi.

Ivan Brlek i Danijel Farkaš iz destilerije “Zločin i kazan” iz Beograda predstavili su svoju destileriju koja postoji neka 2,5 meseca. Ovaj džin našao se u prodaji pre nekh mesec dana ali da im je u principu trebalo dve godine da naprave najbolji džin u Srbiji.

Vinariju “Zaba” predstavila je i Neda Simičić iz Riđice. Zorica Radišić predstavila se sa sirevima iz mlekare Farmer iz Čuruga.

Osim u kvalitetnim vinima i ukusnoj hrani posetioci su imali priliku da uživaju i u muzičkom delu programa te stručnim predavanjima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena