Yunet
 

Turizam

Održan 17. Međunarodni festival organske i etno hrane i pića domaće radinosti i folklora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. oktobar 2022. • 00:00 •

Održan 17. Međunarodni festival organske i etno hrane i pića domaće radinosti i folklora

Na Trgu Svetog Trojstva, tokom prethodnog vikenda, održan je 17. po redu Međunarodni festival organske i etno hrane i pića, domaće radinosti i folklora. Festival je organizovalo Udruženje za proizvodnju organske hrane „Eco energy“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Sombora.

Posetioci ove tradicionalne manifestacije imali su priliku da pogledaju, degustiraju i kupe širok asortiman organske i etno hrane i pića, kao i proizvode domaće radinosti.

Na zvaničnom otvaranju prisutnima su se obratili Jovica Kelić, predsednik Udruženja „Eco Energy“, Slobodan Stevančev, predsednik Regionalne privredne komore, Rade Stevanović, član Izvršnog odbora Saveza pčelarskih organizacija Srbije i Đorđe Zorić, član Gradskog veća koji je i zvanično otvorio manifestaciju.

„Ovde je primećena velika ljubav i energija koju je svaki proizvođač uložio u svoj proizvod. Takođe nam je drago videti da imamo jako puno posetilaca, posebno mlađeg uzrasta. Svi mi težimo ka nekoj zdravoj hrani, sam Grad gleda da što više pomogne takve proizvođače da jednostavno vidimo neku zajedničku budućnost u proizvodnji. Drago nam je da imamo svi zajednički cilj, a to je da nam život bude što zdraviji“, istakao je između ostalog Đorđe Zorić, član Gradskog veća Grada Sombora.

Nakon zvaničnog otvaranja program su ulepšali nastupi kulturno-umetničkih društava iz Sombora i okoline, a u okviru festivala održana je panel diskusija na temu „Izazovi i istina o hrani 21. veka“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad