Yunet
 

Turizam

U Kuli održan „Jesenji festival cveća“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. oktobar 2022. • 00:00 •

U Kuli održan „Jesenji festival cveća“

Festival cveća u Kuli održava se dva puta godišnje – na početku proleća i jeseni. Tokom vikenda centar Kule bio je u znaku cveća i ručnih radova, a sve pod okriljem Jesenjeg festivala cveća. Više od pedeset izlagača iz svih krajeva Srbije predstavili su Kuljanima mnogo vrsta sadnica i baštenskih ukrasa. Među izlagačima najudaljeniji su iz Vrnjačke Banje, dok su većinom zastupljeni proizvođači iz okoline.

Festival je posetio i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić i tom prilikom istakao da je ovo jedna od mnogih manifestacija koju organizuje Turistika organizacija opštine Kula uz podršku opštine, a da uzlazna putanja kojom ide Festival cveća prati politiku koju sprovodi lokalna samouprava.

Ove godine na Jesenjem festivalu cveća bilo je i nekoliko malih proizvođača grnčarije, što je svakako značajno kao podrška starim zanatima i malim proizvođačima. Pored najlepših primeraka iz sveta hortikulture i prateće ukrasne grnčarije, mali lokalni proizvoćači su na svojim tezgama posetiocima predstavili i proizvode iz domena prirodne kozmetike, domaćih kolača i ručnih radova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad