Yunet
 

Turizam

Održan Festival „Harmonija Gornjeg Podunavlja“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 26. septembar 2022. • 00:00 •

Održan Festival „Harmonija Gornjeg Podunavlja“

Tokom proteklog vikenda u Somboru je po prvi put održan Festival „Harmonija Gornjeg Podunavlja“ koji je priredila Turistička organizacija Grada Sombora.

„Harmonija Gornjeg Podunavlja“ je festival koji se zasniva na promociji Sombora i Gornjeg podunavlja kroz kulturno-umetnički program, koncerte, radionice i promocije starih zanata.

“Opšti cilj manifestacije je promocija Gornjeg podunavlja i Grada Sombora sa svim onim sadržajima koje Gornje podunavlje podrazumeva. Od onih etičnih, socioloških i do naravno ekoloških i prirodnjačkih jer zaista Gornje podunavlje kao deo, i na nivou naše države a i na internacionalnom nivou ima veliki značaj i mislim da je potrebno da svi budemo toga svesni, kako sami somborci, onda dalje da širimo priču da to prepoznaju i turisti.

Ove godine festival se organizuje od strane Turističke organizacije Grada Sombora u partnerstvu sa JP Vojvodinašume, a uz podršku Grada Sombora i Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija, kao i uz podršku Coca Cola HBC.

Imamo zaista bogat program tokom ova dva dana od ovog koji se organizuje ovde, što podrazumeva izložbe fotografija, fotosafari, štandove sa domaćim proizvodima i uopšte proizvodima iz Gornjeg podunavlja, do kulturno umetničkog programa gde nam nastupaju udruženja, KUD-ovi, horovi, takođe sa ove teritorije, do vrlo vrlo primamljivih i interesantnih sadržaja koji se realizuju u šumi u Karapandži u eko centru.

Još bih izdvojila dve stvari a to su posebne pešačke ture, tzv. „zelene ture“ koje realizuje Gradski odbor pokreta gorana, gde svi oni koji dođu na turu imaju priliku da se prošetaju Somborom i da saznaju nešto više o somborskom zelenilu koje je jedan od simbola grada“, izjavila je Zdenka Mitić, direktorica Turstičke organizacije Grada Sombora.

Festival je posetio Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, a ispred Grada Sombora Festival je posetila Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena