Yunet
 

Turizam

Velika Gospojina proslavljena u Rastini, Staparu i Kljajićevu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 31. avgust 2022. • 00:00 •

Velika Gospojina proslavljena u Rastini, Staparu i Kljajićevu

U nedelju, 28. avgusta seosku slavu svečano su obeležili Rastina, Stapar i Kljajićevo.

Povodom slave sela u Rastini je organizovan bogat kulturno-umetnički program u okviru kog je održan koncert Dunavske sonate i izložba „Rastina kroz vekove“, kao i dečiji dan gde su najmlađi uživali u likovnoj koloniji i dečijoj pijaci. Na dan Velike Gospojine, odana je počast osnivačima sela, a tim povodom zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i član Gradskog veća Slobodan Stanić položili su venac na Spomenik solunskim dobrovoljcima – osnivačima sela Rastina.

U čast Velike Gospojine u Staparu se od 19. avgusta do 10. septembra održavaju „Velikogospojinske večeri“ kada se održavaju raznovrsni programi: veče folklora, književno veče, izložba slika, takmičenje u fudbalu, stono-tenisko takmičenje, izložba golubova, izložba pasa, kao i tradicionalno takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša. U nedelju je održana svečana liturgija povodom seoske slave, kojoj su pored mnogobrojnih meštana i njihovih gostiju prisustvovali i član gradskog veća Đorđe Zorić i pomoćnik gradonačelnika Siniša Borota.

Kljajićevo je povodom obeležavanja slave sela tokom petka, subote i nedelje organizovalo raznovrsne kulturne, sportske, muzičke, gastronomske programe, kao i programe za decu. Povodom slave sela u subotu je Kljajićevo posetio i gradonačelnik Antonio Ratković, koji je simbolično označio početak takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša, a ovom prilikom obišao je i rukometnie aktivnosti i razgovarao sa članicama Udruženja „Rubac“.
Kulturno-umetničke nastupe koji su organizovani u nedelju posetili su članovi Gradskog veća Darko Smiljanić i Đorđe Zorić, a program povodom slave sela u Kljajićevu spektakularno je završen koncertom „Amadeus benda“ i vatrometom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena