Yunet
 

Turizam

U Bačkom Monoštoru održan 17. „Bodrog fest“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 15. avgust 2022. • 00:00 •

U Bačkom Monoštoru održan 17. „Bodrog fest“

Festival hrane, tradicije i muzike, 17. „Bodrog fest“ i ove godine privukao je mnogobrojne posetioce i goste iz regiona svojom bogatom ponudom u Bački Monoštor.

„Bodrog fest“ tradicionalno je počeo takmičenjem u kuvanju ribljeg paprikaša. Zvanični početak kuvanja označio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković paljenjem prve vatre. Kuvano je 110 kotlića, od čega je 90 uzelo učešće u takmičenju. Pobednički paprikaš skuvao je Marin Kolar iz Bačkog Monoštora, drugo mesto osvojio je, takođe Monoštorac, Anđelo Alvelomski, a treće mesto pripalo je Vladimiru Lovriću iz Apatina. Prve festivalske večeri posetioci su uživali u zvucima tamburaške muzike na koncertu čuvenog Zvonka Bogdana, i nastupu benda „Banda drvena“.

Drugog dana „Bodrog festa“, na zvaničnom otvaranju prisutne su pozdravili predsednik Saveta mesne zajednice „Bački Monoštor“ Stipan Benić, zamenica gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica, kao i državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Ninoslav Jovanović.

Zamenica gradonačelnika istakla je da organizatori festivala zahvaljujući dugogodišnjem radu i iskustvu iz godine u godinu uspevaju da festival bude sve bolji. Državni sekretar Ninosav Jovanović naglasio je važnost festivala koji oslikava bogatstvo i multikulturalnost vojvođanske sredine.

U okviru festivala posetioci su imali priliku da vide defile jahača i zaprega, a u nastavku programa organizovan je bogat kulturno-umetnički program. Predstavili su se i izlagači starih zanata i rukotvorina, kao i bogata ponuda tradicionalnih kulinarskih specijaliteta i pića.
Druge festivalske večeri publika je uživala u koncertima bendova „Leksington“ i „Trilodži“.

Manifestaciju su organizovali Mesna zajednica „Bački Monoštor“ i Udruženje građana „Bodrog“, pod pokroviteljstvom Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad