Yunet
 

Turizam

Nova oprema za turizam koji je dostupan svima

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. mart 2022. • 00:00 •

Nova oprema za turizam koji je dostupan svima

Grad Sombor sa prekograničnim partnerom Gradom Baja realizuje projekat „Baja-Sombor turizam za sve“.

Pomenuti projekat odobren je u okviru prioritetne ose 3 „Stimulisanje saradnje u oblasti turizma i očuvanja kulturnog nasleđa“ i predstavlja saradnju Sombora i Baje, a glavne aktivnost na projektu su nabavka opreme potrebne za organizaciju turističkih tura, organizacija turističkih tura i izrada mobilne aplikacije sa ponudom turističkog sadržaja dva prekogranična regiona.

Poseban cilj projekta je, da se u prekograničnom području Baja-Sombor razviju mogućnosti turizma bez barijere i na taj način obezbedi svima jednak pristup sadržajima. Stoga primarna ciljna grupa projekta su osobe sa invaliditetom i da se turistička ponuda i iskustva regije Baja-Sombor učine dostupnijim osobama sa oštećenim vidom i sluhom. Pored glavne ciljne grupe, sekundarnu ciljnu grupu čine osobe starijeg doba (65+), i osobe koje koriste kolica ili kolica za bebe.

Do sada su kroz projekat nabavljeni motorni čamac, prikolica za motorni čamac i prikolica za kajak, a u narednom periodu planira se nabavka katamarana i mini-busa koji su prilagođeni osobama sa invaliditetom, a nakon toga biće organizovani promotivni turistički događaji koji će doprineti razvoju turizma u pograničnom području, sa posebnim akcentom na turističku ponudu koja je dostupna i osobama sa invaliditetom.

Ukupna vrednost odobrenog projekta je 705 840,57 evra, dok je budžet Grada Sombora kao partnera 235 291,62 evra. Sopstveno učešće Grada Sombora iznosi 35 293,75 evra.

Projekat se realizuje u periodu od 18 meseci.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena