Yunet
 

Sport

Somborski rukometni drugoligaši završili regularno takmičenje

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. mart 2024. • 00:00 •

Somborski rukometni drugoligaši završili regularno takmičenje

U 14.kolu Druge lige Vojvodine – grupa A u rukometu odigrao se u Somboru “opštinski rukometni derbi”. Poslednji ligaški susret u ovoj sezoni odigrali su u Gradskoj hali “fenjeraš” na tabeli ekipa RK “Sombor” i 4.tim lige “Dalmatinac” iz Riđice i očekivano pobedili su gosti rezultatom 21 : 33 (11 : 14).

“Sombor” do 15 minuta susreta, igrao je ravnopravno sa ekipom iz Riđice ali u finišu prvog dela gosti preokreću rezultat I na odmor odlaze sa tri gola prednosti 11:14. Serijom 5:1 “Dalmatinac” dolazi u prednost od 7 golova što je bilo nedostižno za domaćina I koji do kraja utakmice samo uveličavaju i rutinski meč privode kraju. Regularni deo sezone “Dalmatinac” završava na četvrtom, a “Sombor” na poslednjem mestu. Ekipa iz Riđice nastavlja takmičenje u plej – ofu, a Somborci u plej – autu.

Proteklog vikenda počeo je drugi deo Treće lige Vojvodina grupa A u kojem se takmiče ekipa “Grafičar” iz Bezdana i ekipa “Kljajićevo – Čonoplja”. Oba tima su u 8.kolu ostvarila sigurne pobede.

“Grafičar” je u Bezdanu pobedio “Borac” iz Bačkog Gračaca sa 31 : 26 (13 : 12) a “Kljajićevo – Čonoplja” u Kljajićevu ekipu “Obilić” iz Novog Kneževca 18 : 12 (10 : 6).
Ekipa “Kljajićevo – Čonoplja” je sa nova tri boda izbila je drugu poziciju, dok su Bezdanci ostali na pretposlednjem 7.mestu. U narednom 9. Kolu 24.marta “Kljajićevo – Čonoplja” je ponovo domaćin ovoga puta ekipi “Rusin” iz Ruskog Krstura, a “Grafičar” će dan pre u Novi Kneževac u goste ekipi “Obilić” iz Novog Kneževca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena