Yunet
 

Sport

Počela prolećna sezona za fudbalske klubove somborske opštine

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. mart 2024. • 00:00 •

Počela prolećna sezona za fudbalske klubove somborske opštine

Krenimo sa rezultatima 16.kola Područne fudbalske lige Sombor u kojem je jedini somborski predstavnik ekipa „ŽAK“.

Tri utakmice su igrane u subotu 2.marta a među njima je i u Somboru na stadionu kraj pruge gde je ekipi „ŽAK“ gostovao četvrti tim lige „Radnički 1918“ iz Ratkova. Kao i uvek verni navijaču su po izuzetnom vremenu u velikom broju došli da isprate prvu prolećnu utakmicu za bodove. Iako je njihov tim u crno belom dresovima bio uglavnom bolja ekipa na terenu , nije uspela da pobedi ali ni da izgubi. Domaći tim je bio bliži pobedi bilo je nekoliko zicera, ali na kraju se ipak završilo bez golova. Drugi susret u subotu je bio u u Karavukovu, „Polet“ pobedio „Crvenku“ 1 : 0 i treći u Čelarevu gde su domaći „ČSK“ i „Borac 46“ iz Obrovca igrali nerešeno 1 : 1. U nedelju su postignuti sledeći rezultati : „Lipar“ „BSK“ 0 : 0,“Kulpin“ „Krila Krajine“ 5 : 1, u Gložanima „Budućnost“ „Soko“ 2 : 0, Paragama „Budućnost“ iz Paraga i „Budučnost“ iz Mladenova 0 : 0 i „Kula“ „Rusin“ 0 : 4.

Tabela posle 16. i prvog prolećnog kola izgleda ovako… „Kulpin“ je ubedljivom pobedom i iznenađenjem kola, remijem u Paragama između dve „Budućnosti“, došao do prvog mesta sa 38 bodova , druga je „Budućnost“ Parage sa 37 a treća „Budućnost“ iz Gložana sa 36 bodova. Četvrta je ekipa „Radnički 1918“ iz Ratkova sa 32 i peti „Borac 46“ sa 28 dok je somborski „ŽAK“ na 6.mestu sa 27. I dalje je ubedljivo poslednja 16. na tabeli ekipa „Soko“ sa samo 3 boda, dok je stepenicu više „Kula“ sa 13 bodova.

U Vojvođanskoj ligi Sever se igralo takođe 16.kolo i predstavnici somborske opštine su bili neporaženi ovog vikenda.

Lider na tabeli ekipa „Sloga“ iz Čonoplje je u subotu na svom terenu sa potvrdila da je najozbiljniji kandidat za prvo mesto, sabladala je ekipu „Bačka 1901“ iz Subotice sa 5 : 1, u Staparu u nedelju ekipa „Hajduk“ bila je domaćin komšijama iz Apatina ekipi „Mladost APA“ i pobedila je sa 2 : 1, dok „Ravangrad 2018“ gostovao u Bajmoku ekipi „Radnički 1905“ i odigrao 1 : 1. Evo pregled ostalih rezultata, „Solunac“ „Bajša“ 1 : 2, „Hercegovac“ „Obilić“ 0 : 3, u Turiji u susretu dve „Mladosti“ domaće i „Mladosti“ iz Bačkog Petrovca nerešeno 1 : 1, „Preporod“ „Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta 0 .2 i „Đurđin“ OFK „Vrbas“ 0 : 0 .

Pogledajte golove iz Stapara. Domaćin je bio mnogo bolja ekipa ceo susret i od samog starta je bio u nekoliko zrelih prilika ali gosti su poveli u 34.minutu iz jedine prilike i greške domaćeg golmana. Jovović je doveo „Mladost“ u vođstvo. Sa tim rezultatom se otišlo i na odmor. Kako su krenuli sa centra domaći izjednačuju golom Žeželja da bi bolju igru svog tima krunisao Bajčev u 74 minutu i tako obradovao navijače „Hajduka“.

Na vrhu tabele je „Sloga“ sa 38 bodova, „Vrbas“ je drugi sa 35. Prate ih „Radnički 1905“, i „Bajša“ sa 30. „Hajduk“ iz Stapara je i pored pobede ostao na 8 mestu ali sada sa 25 bodova, dok je „Ravangrad 2018“ posle osvojenog boda na vrućem terenu u Ratkovu i dalje na 12 sa 15 bodova. Sledi „Hercegovac“ sa 13, „Mladost“ Turija i „Đurđin“ sa 12 i poslednja 16 je „Mladost“ Bački Petrovac sa 10.

Dodajmo da je „Tekstilac“ iz Odžaka u 22.kolu Mozart Bet Prve lige Srbije na svom terenu pobedio „Novi Sad“ sa 1 : 0 i da je trenutno treći tim lige sa 36 bodova , ispred je „Inđiija“ sa 37 i OFK „Beograd“ sa 51 bodo. U takmičenju Srpske lige Vojvodina ekipa „hajduk 1912“ je poražena u 16.kolu u Šajkašau od ekipe „Borac“ sa 1 : 0. Kuljani su 13. na tabeli sa 16 bodova i vodiće borbu za opstanak u ligi.

Recimo na kraju i to Međuopštinska liga 1. razred počinje 9. i 10. a Međuopštinska liga 2. razred 23. i 24. marta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena