Yunet
 

Sport

KK “Joker” izgubio u Novom Sadu od vodeće ekipe Admiral bet KLS

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. mart 2024. • 00:00 •

KK “Joker” izgubio u Novom Sadu od vodeće ekipe Admiral bet KLS

Somborski “jokeri” su u 23. kolu AdmiralBet KLS gostovali u Novom Sadu lideru na tabeli ekipi “Vojvodina mts”. Kao debitant u ovom rangu takmičenja i ekipa sa mnogo manjim rosterom “Joker” se izuzetno dobro predstavio u susretu sa mnogo iskusnijom ekipom koja drži vrh tabele. Meč je završio rezultatom 96:92. Na početku je domaćin malo potcenio goste i dozvolio im da diktiraju tempo i imaju solidnu prednost, koju su na kraju prvog dela ipak smanjili na samo – 2. Već sa početkom druge četvrtine stvari se menjaju i “Vojvodina” je završava sa +9. U trećem delu “Joker” još kratko drži priključak ali ipak ovaj period završava sa -14 koševa. Početkom poslednjeg dela “Vojvodina” ide i do +20. Tu su malo zastali i ekipa “Joker” u poslednja dva tri minuta uspeva da ublaži poraz za konačnih 96:92.

Najefikasniji igrač kod gostiju a i na celom meču bio je Dejvis sa 28 poena. Odličan je bio i Simons sa 25 poena, dvocifreni su bili i Jugović sa 14 poena i Milin sa 13 poena. Kapetanović je dao 7, a Brbaklić 5.

Trener Lukajić je na konferenciji za medije posle meča čestitao domaćinima na pobedi I za svoju ekipu rekao da igračima nema šta da zameri. “Protivnik je bio bolji i pobedio.

Borili smo se, ali suprostaviti se takvoj ekipi sa samo jednim visokim igračem na terenu ceo susret nije moglo. Idemo dalje, analiziraćemo i naučiti nešto iz ovog susreta.

Slede nam dva teška meča. Posle lidera na tabeli igramo kući sa “Spartakom” koji je drugi na tabeli, pa idemo u Vršac ekipi koja je treća. Sa obzirom kako smo loše započeli sezonu, sa ovom pozicijom na tabeli ja sam prezadovoljan”, rekao je Žarko Lukajić.

foto: FB / KK Vojvodina Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena