Yunet
 

Sport

Košarkaški klub „Joker“ u poslednoj sekundi pobedio ekipu “Borca 94” u Čačku

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. januar 2024. • 00:00 •

Košarkaški klub „Joker“ u poslednoj sekundi pobedio ekipu “Borca 94” u Čačku

Košarkaši „Džokera“ slavili su na gostovanju u Čačku protiv domaćeg „Borca 94“ pogotkom Zakari Simonsa u poslednjoj sekundi meča.

Tokom celog meča gledali smo egal utakmicu sa dosta promena u vođstvu, bez osetnije prednosti na obe strane, što samo govori o kvalitetu oba tima. U finišu trećeg dela Somborci su trojkama Jugovića i Stanojevića poveli sa 51:56, međutim, domaći igrači su brzo neutralisali ovu prednost, te se u finalnu četvrtinu ušla sa egalom 58:58. U poslednjem minutu drama. Puliam je pogodio za domaće vođstvo 83:81. Nakon gostujućeg tajm-auta, Dejvis je pogodio trojku, da bi 12. sekundi pre kraja meča Jugović bio polovičan sa linije penala za vođstvo Džoera 83:85. Tri sekunde pre isteka reguralnog dela Puliam poravnava rezultat, da bi pobedu gostiju potvrdio Zakari Simons bukvalno u poslednjoj sekundi meča. Jugovića je šutirao i promašio, lopta se odbija od table pravo u ruke Simonsa koji to koristi i beleži deseti skok na meču i poentira za pobedu.

Aleksa Jugović bio je najefikasniji igrač gostujućeg tima, ujedno i meča sa 22 poena. Simons je imao poen manje, dok su Kapetanović i Dejvis pridodali 11 odnosno 10 poena. U strelce su se upisali još i Brbaklić (7), Lugić (5), Stanojević (5), Milin (4), Vukas (2).

Džoker nakon ove pobede drži šestu poziciju na tabeli sa 30 bodova, koliko ima i petoplasirani „Borac 94“. Narednog vikenda Džoker na domaćem terenu dočekuje OKK Beograd.

foto: kls.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena