Yunet
 

Sport

Tina i Petar Pelajić među najboljim dizačima Srbije u 2023. godini

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. januar 2024. • 00:00 •

Tina i Petar Pelajić među najboljim dizačima Srbije u 2023. godini

Još jednom se potvrdilo da je Sombor i KDT „Radnički“ među najuspešnijim srpskim klubovima dizača tegova. Na završnoj sednici Skupštine Saveza Srbije za dizanje tegova održanoj krajem decembra prošle godine proglašeni su najbolji sportisti Saveza za sve uzrasne kategorije, kao i najbolji trener Saveza za proteklu 2023. godinu a među njima je i dva takmičara iz somborskog kluba Petar i Tina Pelajić.

Petar Pelajić je najbolji takmičar među takmičarima U 17 kategorije a Tina Pelajić među takmičarkama U 20 kategorije. Najponosniji na njih je svakako trener somborske ekipe Petra Rang koji očekuje uspešnu i ovu 2024 godinu i potvrdu ovih priznanja na takmičenjima koje ih očekuju ove godine. Naravno ista su očekivanja i za Teu Terzin, Andjelu Erdelji, Martinu Đurković, Petar Ranga, Luku Petrika , Aljošu Ililća i ostale članove somborskog kluba.

Spomenimo i ostale najbolje dizače Srbije… u U15 kategoriji najbolji su Una Kranjc KDT „8. mart“ Irig i Ivan Erdeg iz KDT „Spartak“ Subotica. Lenka Bursać iz KDT „8. mart“ Irig je nabolja takmičarka u U 17 kategoriji dok je Filip Bertran iz KDT „Herkules“ Bač najbolji takmičar kod U20 generacije. U U 23 najbolji su Radmila Zagorac KDT „Herkules“ Bač i Aleksandar Saulić KDT „Spartak“ Subotica. Za najbolje seniore proglašeni su Tamara Arunović iz KDT „Partizan“ Beograd i Tamaš Kajdoči KDT „Spartak“ Subotica.
Iz istog kluba je i najbolji trener Ervin Rožnjik.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena