Yunet
 

Sport

Uspešna nedelja za rvački klub „Soko“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 21. mart 2023. • 00:00 •

Uspešna nedelja za rvački klub „Soko“

RK “Soko” osvojio je novi bod u takmičenju Super lige Srbije.

U drugom kolu najkvalitetnijeg rvačkog takmičenja u Srbiji sastale su se u subotu u SC “Soko” u Somboru ekipe “Soko” i “Novi Sad”. Podsetimo, na startu takmičenja pre dve nedelje domaćin je osvojio bod dok je gost ostao bez bodova.
Somborska publika je, kao i pre dve nedelje, videla vrhunske rvačke borbe sa mnogo uzbuđenja . Za somborski klub sve je počelo idealno sa dve pobede. Aleksandar Berarov očekivano pobeđuje Zeljkovića, a Simo Jovišić ponovo pokazuje da je izrastao u vrhunskog rvača i pobeđuje Simića za samo minut ipo.

U trećem susretu junior Ognjen Todosijević gubi od mnogo iskusnijeg ruskog asa Trifunova, a izjednačenje gostima donosi brza pobeda Stojičića nad Jovanom Pavlicom. I u petom meču gosti osvajaju poen – Dimitrije Radovanović je poražen od Vukovića. Tada na strunjaču dolaze Nikola Dedić i Veljko Petraković i donose preokret . Nikola osvaja dovoljno poena u prvoj rundi za prekid i bod protiv Orlića, a Veljko tušira Ignjatovića već u 40 sekundi. Trener Gradimir Dedić je tada znao da je osvojen važan bod jer u poslednjem meču u teškoj kategoriji se nije mogla očekivati pobeda. Novosađanin Nemanja Pavlović je najbolji rvač u zemlji i Milan Todorović je bio bez šansi. Posle dva kola “Soko” ima dva boda. U sledećem kolu 22. aprila “Soko” gostuje “Radničkom” u Kragujevcu.

„U odnosu na prošlo kolo u kojem je izgubila bodove, ekipa Novi Sad je pojačala sastav i kada smo to saznali, jasno nam je bilo da će i u ovom susretu biti jako teško. I to se i pokazalo. Meč smo mogli i mi i oni da dobiju. Viđeno je kvalitetno rvanje i mnogo nam je važan ovaj bod, a raduju posebno partije mladih Berarova i Jovišića posebno, koji izrastaju u prave seniore. Imaju prilike da stiču iskustva i uz još mnogo truda i rada izrastaju u prave asove koji će tek ostvarivati prave rezultate. Petraković i Dedić su opet bili na nivou. Idemo sada u Kragujevac na susret sa ekipom “Radnički” , koju po mom viđenju možemo da pobedimo, a onda nam dolazi ekipa “Kragujevac” u Sombor. Nadamo se i tu bodovima i osvajanju jednog od dva mesta koja vode u nastavak takmičenja u drugom delu Super Lige“, ističe Gradimir Dedić, trener RK “Soko”.

Iz jednog od najtrofejnijih somborskiih sportskih klubova stižu još dve lepe vesti. Sa prvenstva Vojvodine u rvanju za starije pionire, održanom u Kanjiži, mladi „sokoli“ osvojili su pet medalja. Luka Zelić je suvereno postao prvak Vojvodine, Dušan Nagulov, Nikola Divjak, Mladen Opsenica i Bence Heđbeli stigli su do bronzanih medalja. Ekipno, „Soko“ je četvrti.

Druga je to da su „sokoli“ Luka Zelić i Nikola Divjak pozvani na desetodnevne pripreme reprezentacije Srbije u uzrastu takmičara do 15 godina. Pripreme se održavaju u Valjevu, a pozvano je ukupno 12 najboljih takmičara Srbije. Ovo je prvo okupljanje u ovoj godini od nekoliko koja će biti organizovano radi što bolje spreme mladih takmičara Srbije za učešće na predstojećoj Balkanijadi i Evropskom prvenstvu za ovaj uzrast.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena