Yunet
 

Sport

Trinaesti vikend SOS lige završen sa 85 golova

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. mart 2023. • 00:00 •

Trinaesti vikend SOS lige završen sa 85 golova

Proteklog vikenda na Balonu „Oranž Arene“ u Somboru u okviru turnira „SOS Liga Budućih šampiona“ odigrana je 21 utakmica i postignuto 85 golova.

U subotu su program otvorile utakmice u kategoriji „početnici“ u kojoj su akteri klubovi sa najmlađim fudbalerima, koji će tek sledeće godine ući u takmičarsku kategoriju SOS Lige Budućih šampiona. FK „Internacional“ je potvrdio trenutno prvo mesto na tabeli i od 3 utakmice sve tri dobio i zadržao ubedljivu lidersku poziciju, posle odigranih 15 utakmica do sada.

Posle njih su odigrane utakmice u 2011, 2014. i 2015. godištu. Izdvojićemo dve pobede ekipe „Odžaci“ u 2011 godištu. Ekipa iz Odžaka vodi veliku bitku sa ekipom „TSC“ iz Bačke Topole za prvaka u ovoj kategoriji. Ko će biti treća ekipa koja će se boriti sa njima za odlazak na završni turnir odlučiće somborski „Radnički 1912“ i „Spektar“ i „Mladost“ iz Apatina.

Osim utakmica na zelenom terenu prvi dan na turniru je obeležila i poseta predstavnika sportskog portala „Meridian Sport“ sponzora „SOS Liga Budućih šampiona“ i organizatora SOS Kanala. Tokom posete domaćinskoj ekipi „Oranž“ i njihovim igračima poklonjen je komplet sportske opreme. Pored igrača donaciju su primili i treneri u FK „Oranž“ Milan Tintor, Žarko Kovač i Mladen Kekić.

„Donaciju koju smo danas obavili imala je zadatak da pomogne njihovim svakodnevnim aktivnostima i pomogne u razvoju fudbalske karijere ovih mališana i kluba. Ovakvim akcijama želimo da pomognemo uopšte razvoj sporta u Srbiji, zadatak nam je da u saradnji sa SOS Ligom budućih šampiona pomognemo svaki klub koji učestvuje na turnirima. Imamo cilj da ravnomerno ulažemo u sve klubove i pomognemo im da jednog dana i budu šampioni“, ističe Stefan Todorović, koordinator za društveno odgovorne aktivnosti portala „Meridian Sport“.

U nedelju na programu je bilo 9 utakmica u kategorijama 2010, 2012, 2013 i 2015. Najuspešnije su bile ekipe FK „Radničkog 1912“ – 4 puta na terenu i 4 pobede a najvrednija u generaciji 2012 protiv ekipe „TSC“ direktnog konkurenta za najviši plasman. Prava uzbuđenja tek predstoje a vi pogledajte još jednom sve rezultate i trenutne plasmane po tabelama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena