Yunet
 

Sport

Somborski fubalski klubovi nastavili takmičenja

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. mart 2023. • 00:00 •

Somborski fubalski klubovi nastavili takmičenja

Prolećni deo Srpske lige Vojvodina počeo je kao što znamo bez lidera na tabeli, predstavnika somborske opštine FK „Radnički 1912“. U 16. kolu odigrano je 7 utakmica, slobodna je bila ekipa „Dinamo 1945“ iz Pančeva.

Drugi predstavnik somborske opštine „Stanišić“ je igrao u subotu u Kuli i izgubio od domaćina FK „Hajduk 1912“ rezultatom 2 : 0 (1:0).

U ostalim utakmica postignuti su sledeći rezultati : „Podunavac“ je u Belegišu pobedio novosadski „Kabel“ sa 2 :1, u Šajkašima domaci „Borac“ i „Tisa“ iz Adorjana igrali su 1:1, u Bečeju iznenađenje – domaćini FK „Bečej 1918“ gube sa 1:2 od „Omladinca“ iz Novih Banovaca, u Zrenjaninu očekivano poslednji tim lige gubi od „Jedinstva“ iz Stare Pazove sa 0:1, u Rumi i Odžacima pobede domaćina. „1.maj Ruma“ dobija „Bačku“ sa 2:0, a „Tekstilac“ „Naftagas“ iz Elemira sa 3 :1. Posle prvog prolećnog kola u vrhu je i dalje „Tekstilac“ prvi sa 33 boda, drugo je sada „Jedinstvo“, a „Bećej 1918“ je pao na treće mesto.

U Vojvođanskoj ligi Sever, FK „Sloga“ iz Čonoplje kreće sigurnom pobedom nad ekipom OFK „Vrbas“. U Čonoplji je u subotu je bilo 4 :0 za doma’ina. Svi golovi dati u drugom poluvremenu Milošević u 52. i 56, Vukas u 75. i Pavić u 89. minutu. U ostalim utakmicama: Lider na tabeli „Bratstvo 2019“ pobeđuje „Sentu“ sa 6 :2, „Bajša“ kao domaćin gubi od ekipe „Obilić“ sa 0:3, a i „Vojvodina“ u Bačkom Gradištu gubi od gostiju iz Turije sa 0:1, u Subotici domaća „Bačka“ pobeđuje 2:0 ekipu „Hercegovac“, bez golova se igralo u Apatinu i u Bačkom Petrovcu, a „Radnički“ iz Ratkova pobeđuje u Bačkoj Palanci domaćina sa 0:2. „Bratstvo 2019“ je sigurno na vrhu tabele sa 46 bodova, „Vrbas“ iako je izgubio i dalje je drugi na tabeli sa 29 a na trećem je sada „Mladost“ iz Turije sa isto toliko bodova. „Sloga“ je četvrta sa samo bodom manje.

Počelo je i prvenstvo Područne fudbalske lige Sombor. Od vodećih ekipa u 16.kolu, „Hajduk“ iz Stapara je nastavio sa pobedama, a „Rusin“ je odigrao nerešeno. Staparci su savladali u Silbašu ekipu „Naša Zvezda“ sa 0:3 a „Rusin“ u Gložanima igrao 1:1. U ostalim susretima:“Budućnost“ u Paragama pobedila „Soko“ sa 3:1, „Polet“ i „Budućnost“ iz Mladenova u Karavukovu igrali 1:1, a „Crvenka“ pobedila „Kordun“ sa 4:1. Somborski „ŽAK“ je pobedom u gostima počeo prolećnu sezonu i pobedio u Baćkom Gračacu sa 2:4. U Obrovcu domaćin „Borac 46“ pobedio „ČSK“ sa 2:1, a u Liparu „Tvrđava“ osvojila važne bodove za opstanak pobedom od 2:3. Posle 16. kola na čelu ostaje „Hajduk“ sa 40 bodova i „Rusin“ iz Ruskog krstura sa 38.
Treća je sad „Crvenka“ sa 35, a četvrta i peta su ekipa koje imaju po 32 boda, „ČSK Pivara“ i „Lipar“. „ŽAK“ se pobedom učvrstio na 10.mestu a „Kordun“ ostao na začelju tabele.

Kao što smo već obavestili Međuopštinska liga 1. razred kreće drugog vikenda a 2. razred poslednjeg vikenda u martu mesecu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena