Yunet
 

Sport

FK „Spektar“ potpisao Ugovor o saradnji sa superligaškom ekipom FK „Spartak Ždrepčeva krv“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. februar 2023. • 00:00 •

FK „Spektar“ potpisao Ugovor o saradnji sa superligaškom ekipom FK „Spartak Ždrepčeva krv“

Fudbalski klub „Spektar“ je prva fudbalska škola u Somboru osnovana pre 28 godina , tačnije 1995. godine, a i jedna od prvih fudbalskih škola u Srbiji namenjena isključivo za rad sa najmlađim kategorijama fudbalera. Osnivač, trener i predsednik kluba Branko Žakić može da se ponosi na to što „Spektar“ od osnivanja do danas zauzima izuzetno mesto u bazičnom i omladinskom fudbalu Srbije. Mnogo dečaka i devojčica, talentovanih igrača i fudbalera ostavilo je trag, kako u matičnom klubu, tako i u srpskom fudbalu pa i inostranstvu.

Da su u FK „Spektar“ primer dobrog, stručnog i kvalitetnog rada pokazuje to da sada u Somboru,koji je ipak mala sredina, ima pet klubova ili pet školica fudbala. I svi žele da budu bolji od „Spektra“. U situaciji u kojoj je klub danas mnogo je teže održati i raditi onako kvalitetno kako se želi, ali „Spektar“ ne odustaje i dalje je jedan od najtrofejnijih klubova i uvek među najboljima na turnirima i na kojima nastupa.

Uprava kluba je pre dan dva objavila da je potpisan dvogodišnji Ugovor o saradnji sa FK „Spartak Ždrepčeva krv“. U ime superligaša iz Subotice Ugovor je potpisao Vladimir Torbica direktor Omladinske škole i skauting službe. Torbici kao bivšem fudbaleru, koji je rođen u Somboru gde je i prve fudbalske korake napravio, dobro je poznata škola koju vode sada braća Žakić. Sa velikim zadovoljstvom je pristao na saradnju koja će podrazumevati to da „Spektar“ naredne dve godine u leto tokom prelaznog roka svoje najbolje igrače usmeri prema „Spartaku“. Somborska deca (12 do 14 godina) će dolaziti u Suboticu na dalje usavršavanje i napredovanje, a oni koji će zbog školovanja morati ostati u Somboru, će u svom gradu tokom nedelje obavljati trenažne procese pod stručnim nadzorom trenera somborskog kluba.

Za kraj ćemo podsetiti da sve generacije fudbalera FK „Spektar“ trenutno kao i svake godine u ovo vreme igraju Turnir SOS Lige Budućih Šampiona i da je sve spremno za početak 23. Zimskog Kupa FK „Spektar“ koji če početi 15. i trajati do 19. februara na terenu „Oranž Arene“ u Somboru. Takmičiće se pet generacija fudbalera rođenih od 2011. do 2015. godine klubova iz cele Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena