Yunet
 

Sport

Stojan Knežević i Mirko Čukvas – Najbolji treneri Grada Sombora u 2022. godini

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. februar 2023. • 00:00 •

 Stojan Knežević i Mirko Čukvas –  Najbolji treneri Grada Sombora u 2022. godini

Na nedavno održanoj manifestaciji na kojoj su nagrađeni najbolji sportisti, treneri i sportski radnici u kategoriji „Najbolji trener u olimpijskom i neolimpijskom sportu“ nagrade su dobili Stojan Knežević trener u BK „Sombor“ i Mirko Čukvas, trener KK „Vihor“.

Stojanu Kneževiću je ova nagrada pripala i prošle godine u svom gradu. Rezultati koje postiže sa svojom ekipom doneli su od 2016 godina do danas mnogo trofeja i najveći su razlog za ovakav uspeh. Sve to prate i nagrade takmičarima ekipe kojih ima skoro u svim uzrasnim kategorijama, kao i to da je i 2021. i 2022. godine najbolja sportska ekipa Grada Sombora BK „Sombor“, a najbolji sportista dolazi iz BK „Sombor“.

„Moram priznati da kada smo krenuli sa radom 2016. nismo očekivali ovakav uspeh, ali kao što se vidi kada se dobro radi rezultati dolaze. Deca uz kvalitetne trenere sa Kube koje smo im obezbedili napreduju iz godine u godinu. Tu su i naši treneri i svi zajedno smo verovali u ovu decu i evo sve ostalo znate i sami. Svi se ponosimo njima, treba i grad da se ponosi, ovo je sada izuzetan kolektiv i ova deca su dobri ljudi što je najvažnije. Uz to su velik deo njih sastavni deo reprezentativnih selekcija u svojim uzrastima. Nama sada redovno stižu medalje sa najznačajnijih bokserskih takmičenja regiona, mediterana, Balkana. Naravno odskaču od svih Dragana Jovanović i Omer Ametović od kojih su velika očekivanja i na svetskoj sceni ali verujemo u svu decu. Koristim ovu priliku da se zahvalim Gradu Somboru i svima koji nam pomažu, posebno gradonačelniku Ratkoviću, Upravi kluba, predsedniku Bokserskog kluba Srbije Borovčaninu i Nebojši Popoviću“, ističe Stojan Knežević, trener u BK „Sombor“.

Kuglanje je sport koji skoro svake godine ima svoje predstavnike na ovakvim manifestacija. U uzrasnim kategorijama za „neolimpijski sport“ uvek je bilo kuglaša, što i ne treba da bude čudno za onog ko zna da je kuglanje jedan od najtrofejnijih sportova u istoriji od nekadašnje Jugoslavije do današnje Srbije. I pored toga što Sombor nema kuglanu i adekvatne uslove za opstanak jednog super ligaša u ovom sportu Kuglaški klub „Vihor“ je dobio nagradu za najbolji sportski kolektiv za 2021. godinu, a trener, može se reći legenda srpskog kuglaštva, Mirko Čukvas nagradu za najboljeg sportskog trenera.

„Ja kao dugogodišnji sportski radnik prvenstveno, uspeo sam dva puta da odvedem „Vihor“ u Superligaško društvo. Prvi put 2007/8, kada smo ostali u tom drutvu samo jednu sezonu ali evo sada 15 godina kasnije smo se vratili i evo zadržali svoje mesto, a nadam se i verujem da će tako biti i sledeće sezone. Jeste nemamo kuglanu u našem gradu, ali u Kljajićevu smo uz „Kordun“ i „Kljajićevo“ treniramo i igramo na jednom savremenom objektu koji odgovara svim kriterijumima i nije nam teško. Ne razmišljamo o tome da imamo kuglanu u gradu ali se ipak potajno nadamo da ćemo je dočekati jednog dana jer ovaj klub i ovi momci to zaslužuju“, zaključuje Mirko Čukvas, trener u KK „Vihor“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad