Yunet
 

Sport

Počele borbe na 12. Međunarodnom turniru u ženskom boksu „Kup nacija“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. januar 2023. • 00:00 •

Počele borbe na 12. Međunarodnom turniru u ženskom boksu „Kup nacija“

Međunarodni Turnir u boksu za žene „Kup nacija“, koji se nalazi se u „A“ kalendaru Svetske bokserske federacije otvoren je zvanično 17. januara u Gradskoj hali „Mostonga“ u Somboru. Takmičenje koje okuplja najbolje svetske takmičarke u ženskom boksu se organizuje 12. put, a ovo je 6 put da je Bokserski savez Srbije poverenje domaćinstva dao Gradu Somboru i Bokserskom klubu „Sombor“.

Posle nekoliko uvodnih borbi ceremoniju zvaničnog otvaranja započeo je Jovan Panić direktor turnira, koji je pozdravi sve takmičarke i njihove trenere. Posle nekih otkazivanja u poslednjim momentima prijavljen je broj od 108 bokserski iz 13 zemalja.

Ispred Bokserskog kluba „Sombor“ i Grada Sombora sve prisutne su pozdravili Slobodan Stanić, direktor Bokserskog kluba „Sombor“ i članica Gradskog veća za oblast omladine, dece, sporta i zdravstva Antonija Nađ Kosanović, koja je i zvanično otvorila turnir.

„Velika mi je čast sve vas pozdraviti u svoje ime i u ime Grada Sombora i Sportskog saveza Grada Sombora. Drago mi je što su tu i predstavnici Sportskog saveza Vojvodine i Kiks boks saveza Srbije. Poseban pozdrav svim učesnicima takmičenja, kojima želim puno sportske sreće i jedno fer takmičenje. Poštujte svoje protivnike jer tada ćete sigurno postati pravi šampioni“, istakla je Antonija Nađ Kosanović.

Sve prisutne u Gradskoj hali pozdravio je i Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam sad u Somboru, Gradu sporta i imam priliku da pozdravim sve takmičare, njihove timove i sve posetioce. Sombor je grad velikih sportskih imena, koja nisu samo proslavili svoj grad nego i Vojvodinu i Srbije i svi se nalazite na pravom mestu za ovakvo takmičenje. Želim svima korektno i fer takmičenje“, rekao je ovom prilikom Mladen Stojšin.

Prvog dana turnira u ringu je viđeno je 11 mečeva, u kojima je Srbija imala 5 predstavnica.

Srpkinje se nisu proslavile. Nastupile su u pet mečeva, a ostvarena je samo jedna pobeda. Predstavnica BK „Sombor“ Marija Lukić je bila prva u ringu od srpkinja i u polufinalu juniorske kategorije (52 kg) jednoglasnom odlukom sudija izgubila od rivalke iz Republike Hrvatske. Ipak za utehu će biti nagrađena bronzanim odličjem, pošto je u ovoj kategoriji prijavljeno samo četiri takmičarke. Svoje mečeve prvog dana izgubile su i srpkinje Melinda Uteši, Jelena i Dara Šešo, dok je jedini trijumf obezbedila Sanja Mitić u meču protiv Narmin Alizada iz Azerbejdžana.

Danas je na programu novih deset mečeva. U ringu će biti takmičarka BK „Sombor“ juniorka Dragana Jovanović (52 kg) kao i Kristina Nađ Varga, Sandra Bril i Bojana Ranić. Borbe startuju u 16 časova. Ulaz je besplatan.
Nadmetanje će trajati sve do nedelje, 22. januara, za kada su zakazane finalne borbe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad