Yunet
 

Sport

„Zlatna plaketa“ Bokserskog saveza Srbije za BK „Sombor“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. januar 2023. • 00:00 •

„Zlatna plaketa“ Bokserskog saveza Srbije za BK „Sombor“

„Zlatna plaketa“ Bokserskog saveza Srbije dokazuje da se Bokserski klub „Sombor“ nalazi među najuspešnijim klubovima u Srbiji u ovom sportu. Bokseri i bokserke u dresu sa srpskom trobojkom osvajali su medalje na svim međunarodnim takmičenjima na kojima su uzeli učešće.

Bokserski savez Srbije je na prigodnoj svečanosti nagradio najuspešnije u 2022. godinu.

Za prošlu godinu najuspešnija takmičarka Srbije je Sara Ćirković, evropska i svetska juniorska šampionka koja je u 2022. Imala u nizu 18 pobeda na međunarodnoj sceni, i to bez poraza. Najuspešniji bokser je Rastko Simić koji je na omladinskom prvenstvu Evrope osvojio srebrnu medalju. Najuspešniji ili “Zlatni trener” je Mirko Ždralo, trener najbolje omladinske bokserke planete Sare Ćirković.

„Zlatne plakete“ za ostvarene uspehe u 2022.god. od strane Bokserskog saveza Srbije dobili su klubovi čiji pojedinci su napravili velike uspehe na evropskoj i svetskoj sceni, kao i sami klubovi koji su osvojili trofeje na domaćim i reginalnim šampionatima a među njima je i Bokserski klub „Sombor“. Somborski klub je priznanje dobio zahvaljući bronzanoj medalji na Mediteranskim igrama do 22 godine Omera Ametovića i bronzanoj medalji Dragane Jovanović na omladinskom prvenstvu Starog kontinenta.

Ostali dobitnici „Zlatne plakete BSS“ su klubovi „Obilić“ Zvornik, „Jovan Kursula“ iz Varvarina, „Novi Pazar“, „Rokica“ iz Loznice , „Crvena zvezda“ Beograd, zatim „Petrograd“, „Miks Prijepolje“, „Blokovi Novi Beograd“ i BK „Spartak“ Subotica.
Kad smo već kod boksa podsetimo da je u Somboru počeo međunarodni turnir u boksu za žene 12.Kup Nacija. U Gradskoj hali do 22. januara takmiči se preko 120 takmičarki iz 14 zemalja sveta. Među 24 takmičarke u dresu Srbije u ringu ćemo videti i 4 Somborke Draganu Jovanović koja nastupa u omladinskoj kategoriji, sestre Marija i Nataša Lukić, kao i pionirka Adrijana Anđelić. Mečevi počinju u popodnevnom terminu od 17h.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena