Yunet
 

Sport

Apatinac Predrag Vejin u dresu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u rukometu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. januar 2023. • 00:00 •

Apatinac Predrag Vejin u dresu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u rukometu

Ljubitelji sporta u Srbiji i celom svetu na početku ove godine imaju priliku da uživaju u Svetskom prvenstvu u rukometu. Svetski turnir koji je započeo u sredu igra se u Poljskoj i Švedskoj, posebno će biti praćen u Apatinu jer u dresu reprezentacije nastupa i apatinac Predrag Vejin.

Predrag je sada tridesetogodišnjak i iskusni rukometni internacionalac, koji je prve korake napravio u Rukometnom klubu „Apatin“. Na startu seniorske karijere, prepoznat je kao veliki talenat koji prevazilazi sredinu u kojoj igra i već u 18 godini odlazi u Šabac u RK „Metaloplastika“. U dresu šabačkog kluba stiče iskustva rukometnog profesionalizma i jer već posle 2 godine kao talentovan i izuzetno fizički spreman rukometaš odlazi iz Srbije u Španiju u klub „Ademar Leon“. Posle toga rukometna karijera ga vodi i u Francusku, pa na Bliski istok, vraća se na kratko na poziv Veselina Vujovića, u „Železničar“ iz Niša, ali vrlo brzo ponovo odlazi i to u Izrael, pa u Poljsku a sada je u klubu „Nexe“ iz Našica u Sloveniji.

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona upoznat je sa svim vrlinama iskusnog apatinskog internacionalca, pozvao ga je u reprezentaciju Srbije i po svemu prikazanom u pripremnom periodu Predrag će biti važan šraf u našoj reprezentaciji.

Reprezentacija Srbije utakmice grupne faze na Svetskom prvenstvu koje se igra od 11. do 29. januara igra u Poljskoj u Katovicama sa selekcijama Alžira, Nemačke i Katara. Prvi meč je u petak u 20,30h protiv ekipe iz Alžira. Takmiči se 32 reprezentacije podeljene u 8 grupa. U „glavnu rundu“ će proći po tri najbolja tima iz svake grupe, a onda sledi formiranje nove dve grupe. Po dve najbolje selekcije će proći u četvrtfinale, odakle počinje nokaut faza.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena