Yunet
 

Sport

12. Kup Nacija u boksu za žene biće održan u Somboru od 16. do 22. januara

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 11. januar 2023. • 00:00 •

12. Kup Nacija u boksu za žene biće održan u Somboru od  16. do 22. januara

Šestu godinu za redom Bokserski savez Srbije daje poverenje Bokserskom klubu „Sombor“ i Gradu Somboru da organizuje jednu od najvećih i najznačajnijih sportskih manifestacija u Srbiji – Kup Nacija u boksu za žene, omladinke, juniorke i školarke. Ovaj turnir spada u kategoriju najjačih ženskih bokserskih turnira na svetu.

Ovogodišnje 12. izdanje Kupa Nacija u boksu održaće se u Somboru u periodu od 16. do 22. januara. Svi mečevi će se kao i predhodnih godina održati u Gradskoj hali Mostonga.

Ozbiljna organizacija takmičenja, uslovi idealni za sportiste iz celog Sveta, od sale, ringa, smeštaja, uslova rada za sudije i medije, donele su Somboru epitet da je ovde u januaru svake godine centar ženskog boksa u Srbiji, Evropi a po učesnicima i Svetu.

Po do sada prispelim prijavama ove godine prijavljene su ekipe 14 država. Očekuje se preko 120 takmičarki a među njima će biti 24 iz Srbije.

Podsetimo na 11.Kupu Nacija održanom krajem januara 2022. godine, u seniorskim finalima Srbija je imala 6 predstavnica i osvojeno je 4 zlatne medalje, što je bilo dovoljno za 2. mesto u ekipnom plasmanu. Najbolja je bila selekcija Rusije dok je treća bila reprezentacijia Alžira.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena