Yunet
 

Sport

„Somaratonci“ učestvovali na „Viking Challenge“ na Fruškoj gori

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. decembar 2022. • 00:00 •

„Somaratonci“ učestvovali na „Viking Challenge“ na Fruškoj gori

U subotu 3. decembra održana je „Viking Challenge“ trka na trim stazi na Fruškoj Gori. Za organizaciju trke bili su zaduženi „Omega 3 proizvodi“ i „Viking obuća“, pod pokroviteljstvom ambasade Norveške.

Održane su trke na 5,5 i 11km. Pobedu na kraćoj distanci istrčala je članica Atletsko rekreativnog kluba „Somaraton“ Sombor Damjana Perenčević. „S obzirom na to da obožavam treninge na trim stazi, uživala sam i na samoj trci, bilo je sjajno“ – izjavila je Damjana posle trke. Trku su uspešno savladali Predrag i Relja Škorić.

U nedelju. 4. decembra u Novom Sadu održano je 6.izdanje memorijalnog polumaratona „Prof. dr Franja Fratrić“. Ova trka je specifična jer se trči po „hendikep sistemu“ gde se izjednačavaju vremena trkača svih starosnih kategorija. Pobednik trke je bio veteran ARK „Somaratona“ i legenda dugoprugaškog trčanja u Somboru – Đuka Čeljuska. Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometra istrčali su i Boško Jerković, Nedeljko Katić, Zoran Nikolić, Damir Milankov i Nenad Glušac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad