Yunet
 

Sport

Okružno školsko takmičenje u košarci i basketu za učenike osnovnih i srednjih škola

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. novembar 2022. • 00:00 •

Okružno školsko takmičenje u košarci i basketu za učenike osnovnih i srednjih škola

Okružno školsko takmičenja u košarci i basketu za učenike osnovnih i srednjih škola održano je proteklog vikenda u Gradskoj hali Mostonga u organizaciji Grada Sombora, Sportskog saveza grada Sombora i uz tehničku podršku SC „Soko“ i Košarkaškog kluba “Džoker”.

U pionirskoj konkurenciji i u košarci i u basket najbolji su bili učenici OŠ „Dositej Obradović“ iz Sombora. Iza njih su ostali vršnjaci iz Kule i Ratkova.

U ženskoj konkurenciji titulu je u košarci osvojila OŠ „20. oktobar“ iz Sivca, a u basketu učenice OŠ „Petefi Brigade“ (Kula).

Gimnazija „Veljko Petrović“ bila je najbolja u omladinskoj muškoj konkurenciji u košarci , dok je Srednja ekonomska škola Sombor odnela pobedu u ženskoj konkurenciji.

U basketu zlatne medalje osvojili su Tehnička škola sa domom učenika Apatin u muškoj odnosno Srednja ekonomska škola Sombor u ženskoj konkurenciji.

Takmičenjem je ispred SSGS-a rukovodio opštinski koordinator zadužen za školski sport, profesor Predrag Mandić i Milan Stojkov ispred KK „Džoker“ iz Sombora.

Prvoplasirane ekipe u svim kategorijama su stekle pravo učešća na Međuokružnom takmičenju u košarci koje će se održati u februaru naredne (2023) godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena