Yunet
 

Sport

Prva pobeda RK „Sombor“ – RK „Dalmatinac“ poražen u Pančevu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. novembar 2022. • 00:00 •

Prva pobeda RK „Sombor“ – RK „Dalmatinac“ poražen u Pančevu

U 9. kolu Druge lige Srbije ekipa RK „Sombor“ bila je domaćin u „derbiju začelja“ ekipi „Senta“. Somborci su napokon obradovali svoje navijače i pobedili rezultatom 28 : 25 (19:14). Ovo je bila prva pobeda mlade ekipe iz Sombora u do sada odigranih devet mečeva.

Domaćini su već na početku meča poveli sa 6 : 0 i do kraja susreta nisu dozvolili gostima da preokrenu rezultat u svoju korist. Pred kraj susreta „Senta“ se približila na samo 2 gola ali to im je bio maksimum za to veče. U RK „Sombor“ Veljko Pavlović je bio najefikasniji sa 6 pogodaka, dok su njegov brat Sergej i Luka Jokić postigli po 5 golova.

Ekipa RK „Dalmatinac“ je u 9. kolu gostovala u Pančevu ekipi „Dinamo“ i izgubila rezultatom 40 : 32 (20:16). S obzirom da je ekipa iz Riđice imala problem sa brojem igrača, samo 7, koji je otišao u Pančevo na utakmicu, poraz je bio i očekivan.

Mihajlo Kuprešanin je bio najefikasniji kod gostiju sa 11 pogodaka, dok je Filip Graovac postigao 9. „Dalmatinac“ je trenutno deseti tim lige sa osam bodova, dok je „Sombor“ na 12. mestu sa tri boda.

Sledećeg vikenda „Sombor“ gostuje u Alibunaru ekipi „Budućnost“, dok će „Dalmatinac“ ugostiti u Riđici ekipu „ŽSK 1955“ iz Žablja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena