Yunet
 

Sport

Dragana Jovanović zaustavljena u četvrfinalu Svetskog prvenstva

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 24. novembar 2022. • 00:00 •

Dragana Jovanović zaustavljena u četvrfinalu Svetskog prvenstva

Dragana Jovanović, članica Bokserskog kluba „Sombor“ ostvarila je dve pobede u dresu sa državnim grbom na Svetskom prvenstvu za omladince (U 18), koje se održava u Španiji ali u trećem koji je vodio do polufinala i sigurne medalje je poražena.

Draganu je drugi put ove sezone pobedila juniorka iz Engleske Loren Meki, prvi put u Sofiji na Evropskom prvenstvu sa 4 : 1 a sada u Alikanteu na Svetskom prvenstvu jednoglasnom odlukom sudija 5 : 0. Recimo da je pre ovoga meča Dragana u muva kategoriji do 52 kilograma zabeležila dve pobede. Pobedila je Špankinju Mairene Aragon, i Turkinje Kevser Tutunču, kao i to da je u aprilu u Sofiji na Evropskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju.

Druga predstavnica Srbije na Svetskom prvenstvu Sara Ćirkoviću iz Zvornika kategoriji do 50 kg u polufinalu je pobedila bokserku Tamanna iz Indije i za zlato boksuje sa bokserkom iz Danske Sofie Winter u petak 25.novembra. Recimo i to da je Sara Evropska prvakinja.

Bokserskim vestima dodajmo i to da je Vladimir Beriša član BK „Sombor“ osvojio drugo mesto na međunarodnom turniru u Sarajevu. Posle pobede nad predstavnikom Hrvatske, borio se za zlato sa predstavnikom BiH i preglasavanjem sudija rezultatom 3 : 2. Obojici je pripala i nagrada za najborbeniji par turnira.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena