Yunet
 

Sport

SBK „Speeder“ na „Hungarian open 2022 „

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 23. novembar 2022. • 00:00 •

SBK „Speeder“ na „Hungarian open 2022 „

Članovi ekipe SBK „Speeder“ koju predvodi svetski broj 1 Boris Jerković nastupila je na „Hungarian Open“ koji je bio ujedno i poslednji turnir serije 500 u krosmintonu ove sezone. Osvojeno je 4 medalje 2 srebrne i 2 bronzane.

Najvredniji rezultat je ostvarila Katarina Blažev koja je ostvarila tri pobede, a poražena je jedino u finalu od najveće rivalke, Slovenke Eve Župevc. Slovenka je kao i finalu Svetskog prvenstva ponovo bila uspešnija i pobedila sa 2 : 1. Alida i Boris Jerković su u dublovima stigli do srebra, u finalu su poraženi od najboljeg mađarskog para Dosa-Racz / Vincze.

Uroš Lukač je nastupio u kategoriji dečaka do 14 godina i ostvario jednu pobedu i tri poraza, čime je uspeo da podeli treće mesto i dobije bronzanu medalju . Uspešan nastup imao je i Slobodan Jerković ,u kategoriji veterana. Ostvario je dve pobede i dva poraza te zauzeo treće mesto u konačnom plasmanu.

Alida Jerković je nastupila i u kategoriji seniorki, ali je pretrpela dva poraz te nije prošla grupnu fazu. Boris Jerković, prvi nosilac na turniru, nije opravdao očekivanja i poražen je u četvrtfinalu singla.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad