Yunet
 

Sport

Počela „Liga Budućih Šampiona“ u Balonu „Oranž“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 15. novembar 2022. • 00:00 •

Počela „Liga Budućih Šampiona“ u Balonu „Oranž“

Odigrane su prve utakmice najmasovnijeg fubalskog turnira za mlađe generacije fudbalera u Regionu „SOS Liga Budućih Šampiona Sombor 2022/23“. Sportski objekat Škole fudbala „Oranž“ i Grad Sombor su 8. put domaćini veoma atraktivnog turnira koji se igra širom Srbije.

Kao i prethodnih godina, uslovi za boravak mladih fudbalera i njihovih roditelja i navijača su idealni što se videlo već u prvom odigranom vikendu 12. i 13. novembra. Sistem je ostao isti, igra se po godištima i ekipe u prvom krugu igraju svaka sa svakom po dva puta i na kraju najbolje rangirani se bore za odlazak na završni turnir, koji se održava u maju mesecu 2023. na Zlatiboru.

Prvog dana, u subotu 12. novembra odigrano je 9 utakmica i postignuto je 84 golova. Na teren su izlazile ekipe 2012, 2014. i 2015. godište. Kod najmlađih pobede su ostvarile ekipe „TSC“ Bačka Topola, „Oranž“ i „Internacional“ iz Sombora, u 2014. godištu prve bodove su osvojili „Mladost“ Apatin i „Oranž ekipa A“ dok su generaciji 2012 odigrane 4 utakmice, a pobednici su bili ekipe „Mladost ekipa A“, zatim „Spektar“ i ekipa „TSC“ koja je odigrala dve utakmice i obe pobedila. Na terenu smo
videli još ekipe „Hajduk“ iz Stapara 2012 god. i somborskog „ŽAK-a“ 2015 god.

U nedelju 13. novembra je odigrano isto 9 utakmica u generacijama 2010, 2011, 2013, i 2014 a postignuto je 95 golova. U 2010 godištu prve bodove osvojille su ekipe „Spektar“, „Internacional A „ i „Radnički 1912 A“. U grupi 2011 ekipa „Odžaci“ je odigrala dve utakmice i u obe ostvarila pobede. U grupama 2013 i 201 odigrane su po dve utakmice i u svakoj je pobednik bila ekipa „TSC“ iz Bačke Topole. Na terenu smo videli još ekipe „Kordun“iz Kljajićeva, „ŽAK“ iz Sombora i „Mladost“ iz Apatina.

Posle prvog dana se vidi da su najmlađi fudbaleri jedva dočekali da tradicionalni turnir u Somboru počne. Već na početku se da zaključiti da je „TSC“ superligaš iz Bačke Topole doveo ekipe koje će biti favoriti u svojim grupama, kao i prethodnih godina FK „Odžaci“ dolazi sa odličnim ekipama, naravno tu su ekipe somborske opštine koje itekako važe za favorite u svojim grupama. Novina ove godine je prijava ekipe Fudbalskog kluba „Hajduk“ iz Stapara. Do sada nisu viđeni na ovom turniru ali ove godine tu je ekipa 2012. godište, koja je okupljena tek nedavno i hrabro se upustila u ovaj turnir.

„Odnedavno se u Staparu radi i sa najmlađim generacijama. Kada sam sa prijateljima odlučio da radimo odmah smo odlučili da dođemo na ovaj turnir. Znamo da su ovde odlične ekipe i rezultat nam nije bitan, važno je da se dečaci loptaju. Imaju pravu priliku da nešto nauče a i mi treneri isto. Radimo sa oko 40 dečaka za sad. Ovde smo doveli sad samo jednu ekipu 2012. godište ali imam itekako želju da sledeće godine dođemo sa dve, tri ekipe. Dečaci su jedva čekali da dođemo danas, mislim da neki nisu ni spavali, ovo je veliki doživljaj za njih“, istakao je Radomir Bajčev, trener FK Hajduk“ Stapar.

Turnir se nastavlja u subotu 19. i nedelju 20. novembra na istom mestu u isto vreme.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena