Yunet
 

Sport

„Radnički 1912“ Izgubio u derbiju prvo mesto – „Stanišić“ razočarao na svom terenu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 14. novembar 2022. • 00:00 •

„Radnički 1912“ Izgubio u derbiju prvo mesto – „Stanišić“ razočarao na svom terenu

U 14. pretposlednjem kolu Srpske lige Vojvodine somborski „Radnički 1912“ igrao je derbi sa ekipom koja je uporno prati u protekla dva meseca na tabeli. Lider na tabeli gostovao je u subotu ekipi „Jedinstvo“ u Staroj Pazovi i izgubio rezultatom 2 : 1, a time i prvo mesto na tabeli.

Domaćin je do prednosti došao već u drugom minutu. „Radnički 1912“ je posle toga imao inicijativu i to su se isplatilo u 24 minutu kada preko Novaka Vujoševića izjednačuje rezultat. Kada se očekivao kraj prvog dela „Jedinstvo“ koristi grešku odbrane gostiju i u nadoknadi vremena postiže pogodak i odlazi na odmor sa golom prednosti. U drugom delu sigurnom igrom i dobrom odbranom čuvaju prednost i osvajaju važne bodove.

Vikend nije bio uspešan ni za „Stanišić“. U nedelju se očekivalo osvajanje tri boda u susretu sa najslabijom ekipom u ligi „Radnički „ iz Zrenjanina ali „stanišićani“ su podbacili i izgubili rezultatom 0 : 1. Prvo poluvreme rovovska borba, imali su domaćini inicijativu ali samo to , malo šansi a i kad dođe do nje ne postiže se gol. Trud se nije isplatio u prvom delu.
U drugom već u 47.minutu jedna od retkih šansi gostiju, završava nespretnim rušenjem u šesnaestrcu i gosti ne propuštaju priliku i dolaze u vođstvo. Dalje se nastavilo po istom i gosti su odneli bodove za Zrenjanin. U ostalim susretima 14 kola kao gosti bodove su osvojili „Hajduk 1912“ u Novom Sadu rezultatom 0 : 1, „Tekstilac“ u Bačkoj Palanci 0 : 2 dok je „Borac“ u Belegišu odigrao bez golova i osvojio bod. Kao domaćini u pretposlednjem kolu pobedili su „Tisa“ koja je dala 3 gola „Bečeju 1918“, „Omladinac“ je u Novim Banovcim pobedio „1.maj Ruma“ sa 2 : 1 a „Dinamo 1945“ je na svom terenu pobedio „Naftagas“ sa 3 : 1. Na tabeli je sada prvo „Jedinstvo“ sa 28 bodova, prate ga „Radnički 1912“ i „Tekstilac“ sa po 27 bodova, dok je četvrti „Natagas“ sa 23 boda. Na začelju je i dalje „Radnički „ iz Zrenjanina sa 9 a ispred u „Stanišić“ i „Bačka“ sa po 10 bodova.

U poslednjem prvenstvenom jesenjem kolu „Radnički 1912“ će u subotu, 19. novembra ugostiti „Bačku“ iz Bačke Palanke, dok će „Stanišić“ ovu jesen završiti istog dana, gostovanjem u Bečeju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad