Yunet
 

Sport

“Bratstvo 2019“ pobedilo i u Čonoplji

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 14. novembar 2022. • 00:00 •

 “Bratstvo 2019“ pobedilo i u Čonoplji

U 14. kolu Vojvođanske lige se takođe igrao derbi i to u Čonoplji. „Sloga“ je bila domaćin neporaženoj ekipi do sada “Bratstvo 2019“ iz Prigrivice. Kao i ostali i „Sloga“ je poražena rezultatom 2 : 1. U Čonoplji je viđena utakmica koja je opravdala epitet derbi. Domaćini su poveli u prvim minutima susreta golom Ševića. Uspeli su da održe prednost sve do poslednjih minuta prvog dela kada Makar izjednačuje na 1 : 1 . U drugom delu napadima gostiju se odoleva i golman Bulović sprečava da gosti povedu ali iznenadio ga je polovinom drugog dela Vuković koji šutem iz kornera dovodi „Bratstvo“ u vođstvo, što se na kraju ispostavilo i 14. pobedu ekipi iz Prigrevice.

Za razliku od „Sloge“ uspešni domaćini su bili „Vrbas“ koji je pobedio „Bajšu“ sa 2 : 0, „Senta“ je pobedila „Voijvodinu“ Bačko Gradište sa 3 : 2 a isti rezultat je bio i u susretu u Zmajevu gde je „Obilić“ pobedio „Bačku 1901“. U susretu dve „Mladosti“ u Turiji bolji su bili gosti iz Bačkog Petrovca i odneli sva tri boda rezultatom 1 : 2. U Gajdobri je „Hercegovac“ pobedio apatinsku „Mladost“ sa 2 : 1, U Bajmoku je domaćin „Radnički 1905“ slavio rezultatom 1 : 0 a u Novom Žedniku bodove rezultatom 2 : 2 podelili su „Preporod“ i „Radnički 1918“ rezultatom 2 : 2.

Pred poslednje jesenje kolo ekipa iz Prigrevice je sa velikom prednošću, prva na tabeli maksimalna 42 boda. Prate je kao drugi ekipa „Vrbas“ sa 28, treća ekipa „Mladost“ Turija sa 26, koliko ima i četvrta „Mladost“ Bački Petrovac. „Sloga“ je peta sa 25 bodova. Na začelju su kao poslednja „Mladost APA“ sa 8 i „Vojvodina“ Bačko Gradište sa 9 bodova.

„Sloga“ prvi deo šampionata završava gostovanjem u Ratkova, dok će „Bratstvo 2019“ u derbiju kola biti domaćin ekipi „Vrbas“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena