Yunet
 

Sport

Opštinsko školsko prvenstvo u košarci za učenike osnovnih i srednjih škola

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. novembar 2022. • 00:00 •

Opštinsko školsko prvenstvo u košarci za učenike osnovnih i srednjih škola

U organizaciji Grada Sombora, Sportskog saveza grada Sombora i uz tehničku podršku Sportskog centra „Soko“ i Košarkaškog kluba „Džoker“ u Gradskoj hali „Mostonga“ u Somboru u utorak i sredu održano je Opštinsko školsko prvenstvo u košarci i Basketu 3 na 3, za učenike osnovnih i srednjih škola.

Pobednička ekipa, i u Košarci i u Basketu u kategoriji pionira je OŠ „Dositej Obradović“ Sombor, na oba takmičenja druga mesta su osvojili ekipe OŠ „Ivo Lola Ribar“ Sombor a treća OŠ „Nikola Vukićević“ Sombor.

U kategoriji omladinaca u Košarci prvo mesto osvaja Gimnazija „Veljko Petrović„ Sombor drugo Srednja Ekonomska škola Sombor. U Basketu je obrnuta situacija prva je ekipa Ekonomske škole, a Gimnazijalci su drugi. Kod omladinki ženska ekipa Srednja Ekonomska škola prvak je i u Košarci i u Basketu.

Prvoplasirane ekipe u svim kategorijama su stekle pravo učešća na okružnom takmičenju u košarci koje će se održati 23.novembra za Osnovne škole i 24. novembra za srednje škole takođe u Gradskoj hali „Mostonga“ u Somboru.

Takmičenjem je rukovodio ispred Sportskog saveza grada Sombora prof. Predrag Mandić, opštinski koordinator zadužen za školski sport i Milan Stojkov ispred KK „Džoker“ iz Sombora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad