Yunet
 

Sport

“Kuća zvezdaša” u Gakovu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. novembar 2022. • 00:00 •

 “Kuća zvezdaša” u Gakovu

Rade Batinić iz Sombora, veliki navijač “Crvene Zvezde” pre nekoliko godina je odlučio da u rodnoj kući u Gakovu napravi sredinu u kojoj će spojiti dve svoje ljubavi, ljubav prema životinjama i ljubav prema FK “Crvena Zvezda”. Privuklo nas je za sada ovo drugo i došli smo da vidimo “Kuću zvezdaša” u Gakovu.

„Počelo je tako što sam bio gost nekih prijatelja koji su mi pokazivali tako neke stvari što imaju od FK “Crvena Zvezda” koja je postala prvak Evrope pa onda i sveta, gledajući to odlučio sam da ja njima pokažem šta ja imam. Došao kući uzeo sve časopise “Tempo” koji sam redovno kupovao kao primerke dnevnog lista “Sport”. Počeo da seckam i lepim i evo napravio nešto što zovem Kuća zvezdaša”, rekao je Rade Batinić.

U slobodno vreme Rade dođe biciklom u Gakovo i prvo što uradi kada dođe je da otvori “Kuću zvezdaša”, proveri da li je sve tu, šta bi moglo da se popravi, sredi, obriše ili promeni, a zatim su na redu životinje koje treba nahraniti i pružiti pažnju na koju su od njega navikli godiinama.

Saznali smo da je Rade bio na mnogo utakmica “Crvene Zvezde” pa smo ga upitali da li je imao priliku za direktne susrete sa igračima “Crvene Zvezde” van terena.

„Da, imao sam naravno. Jednom sam na, sad ne znam tačno koju, utakmicu poneo i svesku u kojoj sam imao zalepljene sličice fudbalera. Pre stadionom smo naišli na autobus sa fudbalerima i ušao sam kod njih i tražio da mi se potpišu ispod svoje sličice i evo i to je ovde u Kući zvezdaša“, zaključuje Batinić.

Na kraju nam je Rade priznao da današnji fudbal i “Zvezda” sa ovih njegovih izloženih slika i novinskih slika nisu isti, mnogo se toga promenilo što se njemu baš i ne sviđa, ali ljubav prema “crveno belima”, prvacima Evrope i sveta, nikada neće prestati. Voleo bi i ima želju da se druži sa istomišljenicima i poziva ih u svoju “Kuću zvezdaša” da mu možda i pomognu da doda nešto u nju.

Rade, pored toga što je odličan domaćin, piše i pesme, naravno o “Crvenoj Zvezdi” i njenim uspesima ali i o životu uopšte, posebno ovdašnjem ravangradskom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena