Yunet
 

Sport

„Liga budućih šampiona“ u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. novembar 2022. • 00:00 •

 „Liga budućih šampiona“ u Somboru

Škola Fudbala „Oranž“, njihov sportski centar „Oranž Arena“ biće od novembra do početka aprila domaćini kvalifikacionog dela turnira popularne „Lige Budućih Šampiona“ za fudbalske klubove i škole fudbala iz Zapadno i Severno Bačkog regiona Vojvodine.

Ovo će biti 8. put da je Sombor i Škola Fudbala „Oranž“, dobila poverenje da bude jedan od 12 gradova u Srbiji u kojima će se najmlađi fudbaleri takmičiti za završnicu ili finale koje se održava na Zlatiboru krajem marta, početkom aprila meseca sledeće godine.

Kada se kaže da će se ove sezone ukupno takmičiti 960 ekipa i da će na zelene terene u sportskim dvoranama širom Srbije fudbal igrati preko 10.000 registrovanih fudbalera u 6 kategorija po generacijama od 2010 do 2015 godišta, onda je jasno da se radi o jednom od najmasovnijih fudbalskih turnira u regionu, koji se igra već više od 20 godina u organizacije „SOS kanala“.

Novina je da ove godine postoji i kategorija 2016. ( i mlađi).

Posetili smo „Oranž Arenu“ i domaćine Školu fudbala „Oranž“ da vidimo da li je sve spremno za početak turnira koji počinje za 8 dana.

„Osmi put smo domaćini i već je sve spremno za početak. Dečaci jedva čekaju. Objekat je spreman da primi i ekipe i navijače. Tu su kao i uvek sve domaće, somborske škole i klubovi, zatim ekipe iz Kljajićeva, Stapara, Odžaka i Apatina, zatim imamo ekipe FK „TSC“ iz Bačke Topole i iz Tomislavaca, neke imaju i po dve ekipe i istoj generaciji. Napravljen je raspored, ima 6 grupa od 2010. do 2015. godišta kao i jednu grupu 2016. i mlađi koji će igrati bez takmičarskog karaktera za završni turnir. Nadamo se da ćemo ove godine u organizaciji otići stepen više i sve odraditi onako kako treba i da ćemo videti neke nove klince koji će možda jednog dana biti veliki pravi fudbaleri“, rekao je ovom prilikom Milan Tintor, trener ŠF „Oranž“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena