Yunet
 

Sport

BK „Sombor“ dobio finsijsku pomoć od Pokrajinskog sekreterijata za sport

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 3. novembar 2022. • 00:00 •

BK „Sombor“ dobio finsijsku pomoć od Pokrajinskog sekreterijata za sport

Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i Željko Mrdaković, potpredsednik Vojvođanskog boskerskog saveza, posetili su zajedno sa predstavnicima Gradske uprave, ekipu BK „Sombor“ i uručili opremu u vrednosti od 200.000 dinara.

„Nama je izuzetno drago što smo mogli da prepoznamo njihove potrebe na našem konkursu i dodelimo sredstva za nabavku nove sportske opreme u vrednosti od 200 hiljada dinara i siguran sam da će ovim mladim bokserima koristiti u trenažnom procesu i pomoći da naprave još bolje rezultate“ rekao je Basta.

Gradonačelnik Sombor Antonijo Ratković i Antonija Nađ Kosanović su se zahvalili Pokrajinskom sekretrijatu za sport što objavljuje ovakve konkurse, jer se poslednjih godina u Somboru sve više mladih odlučuje da se bavi boksom pa je jedan od prioriteta gradskih vlasti da im pomogne da imaju prave uslove za to.

Recimo na kraju i to da se somborski bokseri spremaju za put u Nikšiću gde će se održati drugo kolo Regionalne bokserske lige. Učešće će uzeti deset klubova sa područja bivše Jugoslavije: BK Zadar (Hrvatska), BK Maribor (Slovenija), BK Vardar (Makedonija), BK Slavija Banja Luka i BK Željezničar Sarajevo (Bosna i Hercegovina), BK Sombor, BK Radnički (BG), BK Loznica, BK Novi Pazar (Srbija) i domaćin BK Nikšić (Crna Gora).

Prvog dan vikenda programom je predviđeno održavanje čak 35 borbi, dok će se dan kasnije, u nedelju od 18 časova održati 20 finalnih mečeva. Direktan prenos takmičenja gledaoci će moći pratiti putem Arena Figth programa. Bokserski klub Sombor će predstavljati deset takmičara, dva u juniorskoj i osam u seniorskoj konkurenciji.

Raspored:
Filip Božović (BK Nikšić) – Milan Čakširan (BK Sombor) – juniori
Vladimir Beriša (BK Sombor) – Enis Aliu (BK Vardar) – juniori
Omer Ametović (BK Sombor) – Haris Aganović (BK Željezničar)
Timur Galanov (BK Sombor) – Muhamed Dawood Rezai (BK Maribor)
Luka Veljković (BK Slavija Banja Luka) – Nazif Sejdi (BK Sombor)
Vladimir Gubaš (BK Sombor) – Vojislav Bjelica (BK Loznica)
Jovan Nikolić (BK Sombor) – Dejan Leburić (BK Maribor)
Petar Maričić (BK Nikšić) – Bojan Stanojlović (BK Sombor)
Milisav Savić (BK Sombor) – David Ružević (BK Slavija)
Vladan Babić (BK Novi Pazar) – Nikola Knežević (BK Sombor)

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad