Yunet
 

Sport

„Radnički 1912“ nerešeno sa „Tisom“ – „Stanišić“ izgubio u Odžacima

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 24. oktobar 2022. • 00:00 •

 „Radnički 1912“ nerešeno sa „Tisom“ – „Stanišić“ izgubio u Odžacima

„Radnički 1912“ je i treći put za redom izneverio svoje navijače. Iako je posle poraza od „Stanišića“ u Kupu, usledila ostavka trenera Radusinovića, očekivala su se 3 sigurna boda u 11. kolu SL Vojvodina u susretu sa ekipom „Tisa“ iz Adorjana a usledio je nerešen rezultat samo 1 : 1.

Susret je počeo svečano jer su pre prvog zvižduka sudija predstavnici Uprave somborskog kluba igračima Mihajlu Goronjiću i Igoru Antuniću predali uramljene dresove kluba sa brojem 100, za jubilej – sto nastupa za „Radnički 1912“. Od samog početka domaća ekipa koju je u subotu vodio Damir Vuković trener iz Omladinskog pogona, imala je više loptu u svom posedu, ali nedostajala je prava završnica i koncetracija u takvim prilikama.

Pravi potez je viđen već u 8.minutu, Jovanić snažno šutira pod prečku ali golman gostiju Stajković brani. Očekivalo se da domaći krenu žešće ali nije bilo prave prilike za gol. Gosti su se odlično branili i iz jednog od retkih kontranapada u 43. minutu , izborili slobodan udarac ispred šesnaesterca protivnika, koji Slavuljica izvodi veoma precizno i dovodi svoju ekipu u vođstvo pred sam odlazak na odmor. Kao što se i očekivalo domaći u drugom delu kreću mnogo ofanzivnije i Jovanić koristi prvu grešku golmana Stajkovića i izjednačava rezultat i budi nadu u preokret. Ali se na tome i ostalo, pokušaji Jovanića i Erdelja završavali su uglavnom pored gola ili rukama golmana. Sva sreća pa ni gosti u retkim kontrama nisu bili uspešni i ostalo je na rezultatu 1 : 1.

Drugi predstavnik somborske opštine u srpskoligaškom rangu, pružio je dobar otpor odličnoj ekipi „Tekstilac“ u Odžacima ali je ostao bez bodova rezultatom 1 : 0. Od ostalih susreta izdvojićemo remi 1 : 1 drugoplasirane ekipe „Jedinstvo“ u Pančevu, kao i remi u Bačkoj Palanci, gde su domaćin i „Podunavac“ odigrali bez golova. „Naftagas“ je pobedio na svom terenu 2 : 0 ekipu „Omladinac“ a jedinu pobedu u gostima u ovom kolu ostvario je „Borac“ iz šajkaša koji je je pobedio u Zrenjaninu ekipu „Radnički“ sa 0 : 1.

„Radnički 1912“ ima sada 23 boda i dalje je lider lige sa bodom prednosti ispred „Jedinstva“, a 3 više od „Naftagasa“ koji je sada 3, dok je „Podunavac“ 4. tim sa 19 bodova. Na dnu se ništa nije promenilo, 15. je „Stanišić“ sa 7 a poslednji „Radnički“ Zrenjanin sa 5 bodova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena