Yunet
 

Sport

„Stanišić“ i „Tekstilac“ u finalu Područnog fudbalskog Kupa

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. oktobar 2022. • 00:00 •

„Stanišić“ i „Tekstilac“ u finalu Područnog fudbalskog Kupa

Odigrana su u sredu oba meča polufinala Područnog fudbalskog kupa Sombor. Na Gradskom stadionu u Somboru ekipa „Stanišić“ pobedila „Radnički 1912“ rezultatom 1 : 0 a „Tekstilac“ iz Odžaka je pobeddiou Prigrevici „Bratstvo 2019“ rezultatom 3 : 2.

Utakmica u Somboru je počela od prvog minuta veoma napadački oba tima su imali prave zicere. Prvo domaćin a odmah sledeći napad i gost. Već u 3.minutu Pjošta se najbolje snalazi u šesnaestercu domaćih i ispravlja propušteno u 2 minutu i dovodi „Stanišić“ u vođstvo. Malobrojna publika na stadionu očekivala je dobru utakmicu ali na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat. „Radnički 1912“ bez Antunića, nije prikazao očekivano. U većem delu se „Stanišić“ pokazao kao bolji rival. Retke prilike koje je domaćin imao , nisu bile veliki problem za protivničkog golmana. U poslednjih nekoliko minuta je mirisalo na izjednačenje ali ulazak Jovanića je možda trebao uslediti mnogo pre. Stvoreno je nekoliko dobrih prilika čak u poslednjem minutu postignut pogodak ali opravdano je poništen zbog ofsajda. Tako da „Stanišić“ ide u finale Područnog Kupa.

Ekipa „Tekstilac“ iz Odžaka je u drugom polufinalnom susretu nakon velike drame u Prigrevici savladala domaće „Bratstvo 2019“. Posle nerešenog prvog poluvremena i rezultata 1 : 1, u drugom delu gosti stiču prednost i vode 1 : 2 ali i ostaju bez dva igrača zbog crvenih kartona. Domaćini izjednačuju ali ubrzo primaju i treći gol od brojačano slabijeg protivnika. U drugoj minutu nadoknade domaćin ima priliku da ijednači iz penala ali Srđan Vukovićpogađa prečku, i „Tekstilac“ ide u finale sa „Stanišićem“ koje je na programu na proleće.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena