Yunet
 

Sport

„Radnički 1912“ u nedelju u Novom Sadu – „Stanišić“ domaćin ekipi „Naftagas“ iz Elemira

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 14. oktobar 2022. • 00:00 •

 „Radnički 1912“ u nedelju u Novom Sadu – „Stanišić“ domaćin ekipi „Naftagas“ iz Elemira

Fudbalski srpkoligaši somborske opštine ovog vikenda igraju utakmice u nedelju. Lider na tabeli „Radnički 1912“ potvrdu prvog mesta može da overi u Novom Sadu na gostovanju ekipi „Kabel“ koja je trenutno 7. tim lige. Domaćin je ekipa koja igra vrlo promenjivo ove jeseni i somborski „crveno beli“ u meč ulaze sigurno kao favoriti.

„Stanišić“ u 10. kolu Srpske lige Vojvodina potražiće beg sa dna tabele protiv ekipe „Naftagas“ . Ekipa iz Elemira je u sredini tabele sa 14 bodova, što je duplo više od domaćina. Tako da „Stanišić“ ima težak zadatak ovog vikenda. Utakmica se kao i sve druge igra sa početkom u 15 časova.

Od ostalih susreta ovog kola izdvojićemo susret u Belegišu gde će „Podunavac“ posle pobede u Novoj Pazovi pokušati da uzme bodove još jednom timu iz vrha tabele, ekipi „Bečej 1918“.

„Sloga“ iz Čonoplje se prošlo kolo Vojvođanske lige Sever vratila sa bodom iz Gajdobre i sada treba da ga potvrdi u subotu na svom terenu protiv ekipe “Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta, koja se prošlog kola iz Subotice vratila sa 7 golova u mreži. Tako da se očekuje sigurna pobeda domaćina, sve drugo bi bilo iznenađenje.

U ostalim susretima 10. kola „vojvođanskog severa“ izdvojićemo susret u Prigrevici, za koji se može reći da je derbi, gde igraju lider na tabeli, do sad jedina ekipa sa svim pobedama i treći tim lige „Mladost“ iz Bačkog Petrovca, kao i utakmicu u Turiji gde igraju domaća „Mladost“ i četvrti tim lige „Preporod“ iz Novog Žednika.

U Područnoj ligi Sombor u 10. kolu susreću se dva kluba iz somborske opštine. Utakmica se ne može proglasiti derbijem jer u Klljajićevu u subotu igraju poslednji tim lige „Kordun“ i prvi tim na tabeli „Hajduk“ iz Stapara. Sve sem pobede „staparaca“ biće iznenađenje. Treći klub somborske opštine istog dana na svom terenu je domaćin ekipi „ČSK“ iz Čelareva koji je 4 na tabeli dok je „ŽAK“ 10. Drugoplasirani „Rusin“ kao domaćin ekipi „Naša Zvezda“ očekuje pobedu, dok će trećeplasirana „Crvenka“ morati mnogo više da se potrudi da osvoji bodove u Gložanima.

Iz Međuopštinskih liga 1 i 2 razred izdvojićemo sledeće utakmice. U 1.razredu vodeća ekipa na tabeli „BSK“ domaćin je ekipi „Omladinac“ iz Deronja koja je 4 sa samo 2 boda manje dok drugoplasirani „Polet“ iz Sivca gostuje u Telečki dok je trećeplasirana „Kula“ domaćin „Zadrugaru“. Somborski „Radnički“ je u Kupusini domaćin ekipi „Radnićki 1923“ iz Bačkog Brega. U 2 razredu se igra 8.kolo i sve utakmice se igraju u nedelju. Somborski „PIK“ je domaćin ekipi „Sport“ iz Bezdana, „Jedinstvo Lemeš“ „Dinamu“ iz Sonte, a vodeći tim lige „Graničar“ iz Riđice gostuje ekipi „Jedinstvo“ u Ribarevu.

Sve utakmice ovog vikenda počinju u 15 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena