Yunet
 

Sport

KDT “Radnički” – četiri seniorske medalje na Prvenstvu Srbije

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. oktobar 2022. • 00:00 •

KDT “Radnički” – četiri seniorske medalje na Prvenstvu Srbije

Klub dizača tegova „Radnički“ je i ove godine bio odličan domaćih najvažnijeg saveznog takmičenja u Srbiji, ovoga puta Prvenstva države za seniorke.

U Somboru se u nedelju u SC „Soko“ takmičilo preko 30 najboljih takmičarki u ovom sportu. Savez dizača tegova Srbije i Vojvodine uz KDT „Radnički“ i Grad Sombor organizovao je izuzetno takmičenje sa vrhunskim sportistima za zapisničkim stolom , braćom Tivadarom i Tamašom Kajdoči i saveznim sudijama. Ekipa Petra Ranga je sa 4 prijavljene takmičarke ostvarila izuzetan uspeh. Sve su osvojile medalje, Tina Pelajić, Martina Đurković i Anđela Erdelj su u svojim kategorijama osvojile srebrne medalje a Sonja Lukić bronzanu. Kad se uzme u obzir da su ovo takmičarke koje su još uvek juniorskog uzrasta onda je zadovoljstvo veće kao i vera u budućnost.

Petar Rang trener somborske ekipe je ovom prilikom se zahvalio Savezu dizača tegova Srbije i Vojvodine, što ukazuju poverenje somborskom klubu za organizaciju ovakvih takmičenja. Naravno istakao je izuzetan uspeh njegovih takmičarki, koje su obeležile ovu sezonu. Muška ekipa je imala puno problema sa povredama ove godine i propuštena su planirana takmičenja sve u cilju njihovog zdravlja i boljih priprema za narednu sezonu. Tina, Martina i Anđela kao i Sonja Lukić, pokazale su da sada Sombor ima i među ženama vrhunske takmičarke a sa obzirom na njihove godine tako će biti i u budućnosti.

Predsednik Savez dizača tegova Srbije prof dr Milan B. Mihajlović je istakao da sa obzirom na veliku tradiciiju dizanja tegove u Somboru i poznate sportiste iz ove sredine koji su nosili dres još države Jugoslavije od Milana Maširevića, preko Pište Gromilovića, preko Vladimira Zrnića do Tomića i nećemo više da nabrajamo da ne zaboravimo nekoga, nije ni čudo što se državna prvenstva organizuju u Somboru. Sombor je bio nekad a i sad je, možemo slobodno reći jedan od centara srpskog dizanja tegova.

Na prvenstvu u Somboru, viđeno je nekoliko državnih rekorda, učestvovala je nekoliko reprezentativki Srbije a među njima i Radmila Zagorac iz Iriga, treća u Evropi sa takmičenja u maju mesecu, koju očekuje za manje od mesec dana Juniorsko prvenstvo Evrope.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena