Yunet
 

Sport

Radnički 1912“ u subotu u derbiju Srpske lige Vojvodina domaćin ekipi “Borac“ iz Šajkaša

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. oktobar 2022. • 00:00 •

Radnički 1912“ u subotu u derbiju Srpske lige Vojvodina  domaćin ekipi “Borac“ iz Šajkaša

Lider na tabeli Srpske lige Vojvodina ekipa “Radnički 1912” iz Sombora na Gradskom stadionu pred svojim navijačima ugostiće u 9. kolu SL Vojvodina, odličnu ekipu “Borac” iz Šajkaša koja je trenutno na 3. mestu na tabeli. Domaćini su doneli bod prošle nedelje iz Kule, a gosti su ispustili bod na svom terenu od ekipe “Tekstilac”. Može se reći da je ekipa Igora Radusinovića favorit u ovom susretu ali to se mora dokazati i na terenu.

Derbijem se može nazvati i susret u Odžacima između ekipe “Tekstilac” koja je 4. i “Kabel” koji je 5. na tabeli. Lider na tabeli je odmakao 5 bodova i ukoliko se želi hvatati priključak za vodećima mora se pobeđivati. “Jedinstvo” iz Stare Pazove, zaostaje samo bod za “Radničkim” i čeka grešku somborskog tima. U subotu u Staroj Pazovi gostuje “Podunavac” iz Belegiša. U ostalim susretima igraju u Bačkoj Palanci “Bačka” i “Omladinac”, u Pančevu “Dinamo” je domaćin ekipi “Stanišić”, u Elemiru igraju “Naftagas” i “Tisa”, u Rumi gostuje “Hajduk 1912” iz Kule, dok u nedelju “Radnički” je u Zrenjaninu domaćin ekipi “Bečej 1918”.

U Vojvođanskoj ligi Sever ekipa “Bratstvo 2019” pobeđuje sve ekipe do sada. U 9. kolu ekipa iz Prigrevice je u subotu gost u komšiluku ekipi “Mladost APA”, sve osim pobede lidera na tabeli biće veliko iznenađenje. Istog dana igra se i susret u Bačkoj Palanci između “Krila Krajine” i “ekipe “Vrbas”. Sve ostale utakmice se igraju u nedelju. Predstavnik somborske opštine, trenutno druga ekipa na tabeli “Sloga” iz Čonoplje gostuje u Gajdobri ekipi “Hercegovac”, u Bajmoku igraju “Radnički” i “Mladost” iz Turije, “Preporod” je domaćin ekipi “Obilić”, dok u Ratkovu igraju “Radnički 1918” i “Senta” . U Bačkom Petrovcu domaća “Mladost” dočekuje ekipu “Bajša” a u Subotici igraju “Bačka 1901” i “Vojvodina” iz Bačkog Gradišta.

Najavićemo i utakmice 9. kola PFL Sombor. U subotu somborski “ŽAK” ohrabren pobedom u Kljajićevu tražiće nove bodove na svom stadionu protiv ekipe “Budućnost” iz Gložana . “Kordun” će istog dana gostovati u Čelarevu ekipi “ČSK”. U subotu se igra još susret u Baču gde je “Tvrđava” domaćin ekipi “Soko”, kao u Bačkom Gračacu gde gostuje “Crvenka”. Derbi kola se igra u nedelju u Liparu gde igraju druga ekipe na tabeli “Lipar” i treća ekipe na tabeli “Rusin”. Istog dana vodeći “Hajduk” iz Stapara domaćin je ekipi “Budućnost” iz Mladenova, u Obrovcu igraju “Borac” i “Polet” iz Karavukova i u Bačkoj Palanci “Naša Zvezda” je domaćin ekipi “Budućnost” iz Paraga.

Zaključimo na kraju da je Sombor ovog vikenda u znaku fudbala. U subotu dve utakmice na Gradskom stadionu i na “stadionu kraj pruge” a u nedelju u Staparu i Kupusini gde “Radnički” Sombor dočekuje “BSK” iz Bačkog Brestovca, vodeću ekipu MFL 1.razred. Sve utakmice se igraju sa početkom u 15 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad