Yunet
 

Sport

Rezultati Srpske i Vojvođanske fudbalske lige u fudbalu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 3. oktobar 2022. • 00:00 •

Rezultati Srpske i Vojvođanske fudbalske lige u fudbalu

U 8. kolu Srpske lige Vojvodina ekipa „Stanišića“ ostvarila je drugu pobedu u sezoni pobedivši ekipu „Bačka“ rezultatom 2 : 1. Posle „Kabela“ bodove u Stanišiću je ostavila i ekipa iz Bačke Palanke. Pubilika nije videla nešto kvalitetnu utakmicu, ali borbenu svakako jeste.

Domaćini su zasluženo pobedili jer su imali veću želju i da su imali malo više koncetracije pobeda je mogla biti uverljivija. Domaćini su zasluženo došli u vođstvo golom Matijaša pred kraj prvog poluvremena. Velika borbenost se isplatila u brzoj kontri u kojoj Vojvodić idealno upošljava Matijaša, a reklo bi se da je hteo da centira ali lopta pre nego saigraču ulazi u mrežu i donosi vođstvo boljoj ekipi. U drugom delu gosti su malo bolje organizovani ali prvi napad „Stanišića“ završava golom Pjošta i dovodi svoju ekipu u vođstvo 2 : 0. Gosti su bolje izdanje ipak krunisali golom u 62. minutu golom Manojlovića. Ali to je bilo sve ovog vikenda od njih. Može se reći sasvim zaslužena pobeda ekipe „Stanišić“.

„Radnički 1912“ je u 8. kolu gostovao u Kuli i po kišovitom vremenu osvojio bod rezultatom 0 : 0, koji ga je zadržao i dalje na prvom mestu na tabeli. Po viđenom na terenu somborska ekipa je više pokazala, češće je bila u napadu nego domaćini, imala više šansi ali ipak pogodak nije postignut. „Hajduk“ je više zadovoljan osvojenim bodom nego „Radnički 1912“.

Od ostalih susreta izdvojićemo pobedu „Jedinstva“ iz Stare Pazove u gostima u Novim Banovcima minimalcem 0 : 1 kao i iznenađenje u Adorjanu gde je „Tisu“ pobedio „Dinamo“ iz Pančeva sa 2 : 3. Kao što smo rekli „Radnički 1912“ je i dalje prvi sa 19 bodova, „Jedinstvo“ Nova Pazova je drugo sa 18, slede „Borac“ Šajkaš i „Tekstilac“ sa po 14 bodova, „Stanišić“ je fenjer predao ekipi „Radnički“ iz Zrenjanina koja ima 4 boda i sada je u grupi od 4 ekipe sa 7 bodova.

Predstavnik sombvorske opštine u Vojvođanskoj ligi Sever, ekipa „Sloga“ je u 8. kolu na svom terenu pobedila ekipu „Bačka 1901“ iz Subotice rezultatom 2 : 1. Bodovi su osvojeni preokretom jer gosti su prvi poveli u finišu prvog poluvremena. Ipak čonopljanci prvo izjednačuju u 65 minutu golom Milovana Vukasa, da bi rezervista Gojko Pavić u drugom minutu nadoknade vremena doneo čonopljanskom timu nova tri boda. Ovom pobedom „Sloga“ je zadržala drugo mesto na tabeli iza neporaženog „Bratstva 2019“ iz Prigrevice koje je u ovom kolu ubedljivo porazilo ekipi „Krila Krajine“ rezultatom 6 : 0. Ubedljivi su bili fudbaleri ekipe „Bajša“ koji su dali apatincima 7 golova. Goleada je viđena i u Bačkom Gradištu gde je „Vojvodina“ izgubila od „Mladosti“ iz Bačkog Petrovca sa 3 : 5. U gostima bodove je osvojio i „Radnički 1918“ iz Ratkova koji je u Vrbasu domaćina pobedio 2 : 4. U 8 utakmica postignuto je čak 43 gola.

„Bratstvo“ iz Prigrevice čuva prvu poziciju i ubedljivo je najbolja ekipa sa 8 pobeda iz 8 susreta, maksimalna 24 boda. Prate je „Sloga“ sa 18, i „Bajša“ i „Mladost“ iz Turije sa 14 bodova. Na začelju je „Obilić“ sa samo 3 boda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad