Yunet
 

Sport

2. Internacional Kup – 1. i 2. oktobar u Apatinu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. septembar 2022. • 00:00 •

2. Internacional Kup – 1. i 2. oktobar u Apatinu

Dečiji fudbalski turnir – 2. Internacional Kup u organizaciji FK „Internacional“ iz Sombora održaće se ove godine na terenima Sportskog centra OFK „Mladost“ u Apatinu.

Očekuje se veći broj ekipa nego prošle godine i to je glavni razlog zašto je turnir u Apatinu. Gradski stadion je zauzet, a s obzirom na potreban broj terena stadion FK „ŽAK“ gde je prošle godine bio turnir je mali.

O detaljima samog turnira porazgovarali smo sa organizatorom i osnivačem FK „Internacional“ Mladenom Vukovićem

„Organizujemo 2. Internacional Kup ali nažalost zbog obimnosti broja ekipa ne u Somboru nego u Apatinu. Gradski stadion je zauzet, a „ŽAK“ gde je turnir bio prošle godine nam je mali. Izašao nam je u susret OFK „Mladost“ iz Apatina i zahvaljujemo im se na tome. Na turniru će učestvovati kao i prošle godine klubovi kao što su „Crvena Zvezda“, „Spartak“, klubovi iz cele Vojvodine i naravno svi klubovi iz somborske opštine. Pored njih tu su gosti iz Hrvatske NK „Osijek“ i što nam je posebno drago iz Kosovske Mitrovice FK „Rudar“. Igra se u 6 generacija od 2010 do 2016. godišta i sve ukupno u takmičenju preko 80 ekipa“, ističe Mladen Vuković.

Nećemo pogrešiti ako kažemo da će ovo biti jedan od najvećih fudbalskih turnira za najmlađe kategorije u regionu i pravi spektakl za sve učesnike.

Posle ovog turnira pa do kraja godine male fudbalere „Internacionala“ očekuje još turnira.

„Imamo planirano još ove godine dosta turnira. Sledeće nedelje smo na „Derbi Kupu“ u Novom Sadu, sledi do kraja oktobra i „GDM Kup“ takođe u Novom Sadu, naravno u novembru ne propuštamo Ligu budućih šampiona u „Oranž Balonu“ ipak želeo bih da naglasim da se od početka osnivanja od ove jeseni takmičimo i u zvaničnim ligama na teritoriji Sombora, a ne samo na turnirima. Igramo Pionirku ligu PFL Sombor“, zaključuje Vuković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena