Yunet
 

Sport

Rezultati 7. kola Srpske liga Vojvodina i Vojvođanske lige Sever

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 26. septembar 2022. • 00:00 •

Rezultati 7. kola Srpske liga Vojvodina i Vojvođanske lige Sever

„Radnički 1912“ je nastavio osvajanje novih bodova u sezoni i uspesima na gostovanjima doneo i treću pobedu na svom terenu.

Posle „Naftagasa“ i „Rume“ u Somboru je u 7. kolu Srpske lige Vojvodina poražena i ekipa „Bečej 1918“ rezultatom 3 : 1. Ekipa iz Bečeja došla je u Sombor kao treći tim u ligi i utakmica je važila za derbi. Ali od samog starta pa do kraja prvih 45 minuta na terenu se videla samo jedna ekipa. U odličnoj atmosferi gosti skoro da nisu prešli centar. Igralo se pred jednim golom, ali bez onog što donosi bodove.

Ređale su se šanse Vida i Nemanje Markovića, Petrovića uz dva zicera Jovanića ali odlični golman gostiju Milovanov uz malu pomoć stativa i prečki sačuvao je mrežu i na odmor se otišlo bez golova. Slično je počelo i drugo poluvreme. I kako to obično biva ko propusti šanse dobja kaznu i u prvom pravom napadu gostiju Varge u 64. minutu izbija sam pred Vidakovića i dovodi Bečejce u vođstvo. Nekome bi to spustilo moral ali ne i ekipi Igora Radusinovića. Mladi trener odmah pravi izmene. U igru ulazi Erdelj koji u prvom kontaktu pravi priliku Antuniću, koju ovaj ne koristi, ali u drugom samo minut kasnije odlučuje da sam završi akciju i udarcem već u 67. minutu izjednačuje na 1 : 1. Ponovo se kreće silovito prema golu „Bečeja“ i Jovanić se iskupljuje za promašaje i golovima u 73. i 84 minutu donosi bodove svojoj ekipi. Ovom pobedom „Radnički 1912“ je došao do prednosti od 3 boda od drugoplasirane ekipe na tabeli.

Ekipa „Stanišić“ se iz Stare Pazove vratila sa dva para golova u mreži i ostala na začelju tabele. „Jedinstvo“ je pobedilo sa 4 :0. U ostalim utakmicama „Omladinac“ je u Novim Banovcima pobedio „Podunavac“ sa 1 : 0. „Tisa“ je iznenadila „Bačku“ u gostima i pobedila 1 : 3. Bodove u gostima osvaja i „Kabel“, „Dinamo“ je u Pančevu pobeđen sa 1 : 2. „Naftagas“ je pobedio „Borca“ iz Šajkaša minimalcem 1 : 0, isto kao i „Tekstilac“ „Hajduka“ iz Kule. Jedaan gol je bio dovoljan i ekipi „1. maj Ruma“ za tri boda u susretu sa „Radničkim“ iz Zrenjanina

Kao što smo rekli „Radnički 1912“ je prvi sa 18, druga je sad ekipa „Jedinstva“ sa 15, a treći „Borac“ sa 13 bodova. Na začelju su i dalje „Dinamo“ iz Pančeva i „Stanišić“ sa osvojena samo 4 boda iz 7 utakmica.

7. kolo su igrale i ekipe Vojvođanskog severa. „Sloga“ iz Čonoplje je prekinula seriju od 4 pobede u Turiji gde je izgubila od ekipe „Mladost“ rezultatom 5 : 1. Za razliku od „Sloge“ seriju pobeda nastavila je vodeća ekipa „Bratstvo“ iz Prigrevice pobedom u Ratkovu rezultatom 1 : 2. Istim rezultatom je pobedio „Hercegovac“ goste iz Zmajeva ekupu „Obilić“. „Radnički 1910“ je pobedio 4 : 0 ekipu „Senta“, a „Preporod“ ekipu „Vrbas“ sa 1 : 0. U Bačkoj Palanci „Krila Krajine“ su poražene sa 0 : 4 od ekipe „Bajša“ dok su sa po 1 : 0 izgubili„Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta u Apatinu i „Bačka“ iz Subotice u Bačkom Petrovcu.

Posle 7. kola na vrhu je i dalje „Bratstvo 2019“ iz Prigrevice ekipa sa svih 7 pobeda iz 7 kola i maksimalnim 21 bodom. Duga je „Sloga“ sa 15, a treći „Preporod“ sa 14 bodova. Na začelju je „Obilić“ sa samo 3 boda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad