Yunet
 

Sport

Pioniri KK „Dunav“ najbolji u Srbiji

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. septembar 2022. • 00:00 •

Pioniri KK „Dunav“ najbolji u Srbiji

Kajak klub „Dunav“ iz Bezdana se sa selekcijom pionira plasirao na ekipno prvo mesto na Prvenstvu Srbije u kajaku koje je održano za vikend na Adi Ciganliji u Beogradu.

Ekipa iz Bezdana je odlične rezultate ostvarila i u sve tri omladinske kategorije.

Za prvo mesto u pionirskoj konkurenciji osvojeno je devet medalja. Žofi Horvat je bila najbolja na 500 i 1000 metara, dok je Anja Loknar bila druga u obe trke. Zajedno u paru one su trijumfovale na 1.000 metara. Vuk Perović je bio drugi na 500 metara, a Vladimir Čapo treći na duplo dužoj deonici. Perović i Čapo zajedno u paru bili su najbolji na hiljadu metara. Prvo mesto na istoj deonici osvojio je i četverac u sastavu Perović/Čapo/Štaub/Kolar.

Žofi Horvat je dominirala i u kadetskoj konkurenciji. Osvojila je tri zlatne medalje u pojedinačkoj konkurenciji na 200, 500 i 1000.
Kadetski četverac u sastavu Dadić/Perović/Čapo/Kolar takođe je osvojio zlato na najdužoj stazi. Eleonora Nađ je osvojila srebro (1.000m) i bronzu (500m) dok je muškoj konkurenciji Mihajlo Dadić je bio treći na 200m.

U juniorskoj konkurenciji Nikolas Andrić je bio drugi na 1.000m , treći na 500m, dok je u paru sa Dadićem bio treći na 200m. Dženifer Bošnjak je bila druga na 1000 metara, a Eleonora Nađ treća. konkurenciji, kao i Dženifer Bošnjak na 500m odnosno Eleonora Nađ na 200m.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad